Dünya şampiyonu Yasemin Adar Yiğit böyle karşılandı!

Dünya Güreş Şampiyonası'nda Mısırlı rakibi Samar Hamza'yı yenerek şampiyon olan Yasemin Adar Yiğit yurda döndü. Memleketi Balıkesir'de coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan şampiyon güreşçi, "Tüylerim diken diken, bu karşılamayı görünce ürperdim." dedi.

SPOR 17.09.2022, 00:56 Hakan Öksüz
Dünya şampiyonu Yasemin Adar Yiğit böyle karşılandı!

Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya için ter döken Yasemin Adar Yiğit, Sırbistan'da düzenlenen yarışmada ikinci kez dünya şampiyonu oldu. 76 kiloda mücadele eden milli güreşçi, Mısırlı güreşçi Samar Hamza'yı finalde 6-0 yenerek altın madalya kazandı. 2017'de Fransa'da yapılan şampiyonada da altın madalya sevinci yaşayan Yasemin, memleketi Balıkesir'i ayağa kaldırdı.

"Tüylerim diken diken, çok gururluyum"

Yurda dönen Yasemin Adar Yiğit, memleketi Balıkesir'de coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Minik güreşçilerin yanı sıra şampiyon güreşçinin babası Naim Adar ve eşi Erdem Yiğit'in de karşılamada yer aldığı görüldü. 2017'nin ardından ikinci kez dünya şampiyonu olmanın gururunu yaşadığını söyleyen Yasemin Adar Yiğit, "Tüylerim diken diken, çok gururluyum. Bu karşılamayı görünce ürperdim, çok mutlu oldum. Küçük kızlara örnek olabiliyorsam ne mutlu bana." ifadelerini kullandı.

Şampiyon güreşçinin bir kez daha kendilerini gururlandırdığını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Yasin Sagay, "Tüm Türkiye gurur duydu. Bu kez Balıkesir Büyükşehir Belediye sporcusu olarak altın madalya aldı. Şampiyonumuzu tebrik ederiz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak her spor branşına destek vermeyi sürdüreceğiz." diye konuştu. 

"Bu saatte yüzlerce sporcuyla karşılamaya geldik"

Balıkesir İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu da bu şampiyonluk karşısında göğüslerinin kabardığını söyledi. Yasemin Adar Yiğit'in 5 Avrupa ve 2 dünya şampiyonluğunun bulunduğunu hatırlatan Arıcıoğlu, "Kendisini bu saatte yüzlerce sporcuyla karşıladık. Bizi gururlandırdı." dedi.

Yorumlar (0)