Dünya şampiyonu milli güreşçimiz Selvi, Macaristan’da tarih yazdı

17 yaşındaki Selvi İlyasoğlu, Macaristan’da Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. İlyasoğlu havalimanında Türk bayrağı ve çiçeklerle karşılandı.

SPOR 25.07.2021, 00:51 25.07.2021, 00:59
Dünya şampiyonu milli güreşçimiz Selvi, Macaristan’da tarih yazdı

17 yaşındaki milli güreşçimiz Selvi İlyasoğlu, Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nda ülkemize altın madalya getirdi. İlyasoğlu, havalimanında gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, bu gururu, Köyceğiz’e, Muğla’ya ve tüm Türkiye’ye yaşattığından ötürü çok mutlu olduğunu kaydetti.

“Olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum”

İlyasoğlu, “İlk hedefim şu anda önümüzde Gençler Dünya Şampiyonası’nda kürsünün en zirvesinde bulunmak. Yine bayrağımızı göklere çekerek marşımızı bütün dünyaya duyurmak istiyorum. En büyük amacım ve hayalim olimpiyat şampiyonu olup unutulmaz olmak.” şeklinde konuştu.

Büyük fedakarlıklarla şampiyonluk elde edildi

Köyceğiz Belediyespor Güreş Antrenörü Elif Yıldız ise kendileri için şampiyonluğun sürpriz olmadığını, çokça emek verip fedakarlıklarda bulunduklarını söyledi.

Yıldız efsane olmak istediklerini söyleyerek, “Çünkü kadınlarda daha önce hiç dünya şampiyonu olmamıştı. Yalnızca Yasemin Adar var büyüklerde. Yıldızlarda da ilk oldu. Gençlerde de olursa çok mutlu olacağız.” ifadelerini kullandı.

Küçük sporcular tarafından şampiyon ablaları karşılandı

Milli güreşçiyi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Kaleli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Karabağ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan ve Kaymakam Erdinç Dolu ile minik sporcular ellerinde Türk bayraklarıyla karşıladı.

Yıldız kızlarda kızlarda ilk dünya şampiyonu olmuştu

Macaristan Budapeşte’de yapılan Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nda ülkemizi kızlar 57 kiloda temsil eden Selvi, finalde karşı karşıya geldiği İsveçli Dalmyr’i 4-0 mağlup ederek dünya şampiyonu olmuştu. Bu başarısıyla yıldız kızlardaki ilk dünya şampiyonu Türk sporcu olarak Selvi tarihe geçmişti.

Yorumlar (0)