Dünya Plaj Futbolu şampiyonu Flamengo!

Antalya'nın Alanya ilçesinde organize edilen Dünya Plaj Futbolu Şampiyon Kulüpler Kupası'nı Brezilya temsilcisi Flamengo kazandı.

SPOR 28.10.2019, 11:16 28.10.2019, 11:19
Dünya Plaj Futbolu şampiyonu Flamengo!

Kleopatra Plajı’nda yapılan final gününde Alanya Belediyespor takımı Almanya ekibi Roctocker Robben takımıyla oynanan karşılaşmayı 10-6 skorla kazanarak turnuvayı beşinci sırada bitirdi. Final maçında ise Brezilya ekibi Flamengo, Çin takımı Meizhou Hakka ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 5-3 skorla kazanan Flamengo şampiyonluğun sahibi oldu. Şampiyonanın ikincisi Meizhou Hakka olurken, üçüncülüğü ise İran temsilcisi Shahin Khazar ile yaptığı karşılaşmada penaltılarla 10-9’luk üstünlük ile elde eden İspanya temsilcisi Levante sahip oldu. Kadınlar final karşılaşmasında ise İtalya ekibi Pavia Lokrians, Polonya takımı Lady Grembeach Lodz’ı 4-3 yenilgiye uğratarak şampiyonluğu kazanan takım oldu.

Dünya Kulüpler Kupası’nda ‘en iyi oyuncu’ Meizhou Hakka takımından Leo Martins, ‘en iyi kaleci’ Flamengo ekibinden Elinton Andrade ve ‘gol kralı’ Alanya Belediyespor kulübünden Filipe oldu. Kadınlarda ise ‘en iyi kaleci’ Lady Grembeach Lodz takımından Ana Be, ‘en iyi oyuncu’ ve ‘en çok gol atan oyuncu’ ise İtalya temsilcisi Pavia Lokrians takımından Colodetti.

Dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Beach Soccer World Wide Ceo’su Juan Cusco ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Akıncıoğlu takdim etti.

Yorumlar (0)