Dünya miraslarından İzmir'e pedal çevirecekler

“UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu” etkinliği, İzmir'de başladı.

SPOR 14.10.2019, 12:20
Dünya miraslarından İzmir'e pedal çevirecekler

İzmir'de beşinci kez düzenlenen “UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu” etkinliğine, bu yıl 400 sporcunun katılımıyla start verildi. İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından desteklenen etkinlik, Bergama ve Selçuk belediyelerinden de destek aldı.

Etkinlik, Selçuk ve Bergama ilçelerinden aynı anda başladı. Turun Selçuk ilçesindeki başlangıç etabına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci de katıldı. Soyer, bisikletçilere 17 kilometre eşlik etti.

Tunç Soyer, etkinliğin başlangıcında, bu bisiklet turunun tarihi değerlerimize sahip çıkmak ve bisiklet kullanımını artırmak için çok önemli olduğunu söyledi ve Barış Pınarı Harekâtı'na “Biz burada böyle güzel bir sonbahar sabahında hayatın keyfini çıkarırken sınırımızda bombalar patlıyor, savaş sürüyor diliyorum biran önce orada yaşayanlar da barışa kavuşur ve bu cennet vatanın tadını hep birlikte çıkarmaya devam ederiz” diyerek değindi.

Bisikletçiler, saat 19:00'da İzmir Gündoğdu Meydanı'ndaki Evrencan Gündüz konserine yetişecek şekilde yollarına devam edecekler.

Yorumlar (0)