Dünya liglerinde dünün sonuçları 

Dünya futboluna yön veren liglerden İspanya, İngiltere ve Fransa’da 1. Lig maçlarında kıyasıya mücadele hakimdi. Xavi’li Barcelona 4 maç sonra yine kaybederken PSG uzatmalarda ancak puan bulabildi. Liverpool ise son dakikada bulduğu golle liderlik koltuğuna yerleşti. 

SPOR 05.12.2021, 11:35 06.12.2021, 09:15
Dünya liglerinde dünün sonuçları 

İspanya 1. Futbol Ligi’nde 16’ncı hafta maçında Xavi’nin yönetimindeki Barcelona, ilk yarıyı 0-0 tamamladı. Real Betis’e karşı top koşturan bordo mavili ekip, 79’uncu dakikada Juanmi’nin golüyle adeta yıkıldı. Katalan takımı Barcelona’nın 17 yaşındaki oyuncusu Pablo Paez Gavira’nın 35’inci dakikada sakatlandığı müsabakada Xavi’nin kulakları sık sık çınlatıldı. 

Xavi, 4’üncü maçında kaybetti 

Barcelona’nın teknik direktörü Xavi Hernandez, kulüpteki kariyerinin 4’üncü maçında kaybetti. 1. Futbol Ligi’nde 1 maçı eksik olan ekip 23 puanla 7’nci sırada yer alıyor. Yenildiği takım Real Betis ise 30 puanla 3’üncü sırada yer alıyor. 



PSG, uzatmalarla puanı kaptı 

Fransa 1. Futbol Ligi’nde lider konumda olan PSG (Paris Saint Germain), 17’nci hafta müsabakaları kapsamında Lens’e konuk oldu. İlk yarıda iki takım da puan bulamazken ikinci yarıda Lens, Wesley Fofana’nın golüyle 1-0 öne geçti. 

92’nci dakikada ise PSG’li Georginio Wijnaldum, golü buldu. Maç 1-1'lik eşitlikle sona ererken PSG de 42 puana ulaşarak liderlik koltuğundaki yerini korudu. Maçta başarılı performans sergileyen Lens ise 27 puan ile sıralamasını korudu. 



İngiltere’de zirvenin sahibi Liverpool 

Chelsea’nın puan kaybettiği hafta Liverpool, yine liderlik koltuğunda kaldı. 94’üncü dakikaya kadar gol bulamayan İngiliz ekibi, Divock Origi’nin attığı tek golle sahadan galip ayrıldı. Galibiyetiyle birlikte puanını 34’e yükseltmeyi başaran Liverpool karşısında Wolverhampton ise gol bulamadı ve 21 puanda kaldı.  



Newcastle ilk galibiyetini aldı 

Aynı saatlerde başlayan bir diğer İngiltere takımı Newcastle United’ın maçı ise 1-0 sonuçlandı. Newcastle United, bu sezonki ilk galibiyetini almış oldu. 

Yorumlar (0)