Dünya Kupası tepkilerine Katar'dan cevap

Katar Proje ve Kültürel Miras Yüksek Komitesi İcra Direktörü Fatma en-Naimi, Katar’a yönelik eleştirilerin yersiz olduğunu ifade etti. 

SPOR 11.11.2022, 13:04
Dünya Kupası tepkilerine Katar'dan cevap

Katar Proje ve Kültürel Miras Yüksek Komitesi İletişim ve Medya Departmanı İcra Direktörü Fatma en-Naimi, Katar'ın uluslararası bir turnuvaya ev sahipliği yapmasına ilişkin tepkilerin büyük bir bölümünün, bütün büyük etkinliklerin ve ev sahipliği yapan ülkelerin maruz kaldığı bir şey olduğunu söyledi.

"Her ülke maruz kalıyor"

"Katar'ın uluslararası bir turnuvaya ev sahipliği yapmasına ilişkin tepkilerin büyük bir bölümü, bütün büyük etkinliklerin ve ev sahipliği yapan ülkelerin mücadele etmek zorunda olduğu normal bir durumdur." sözlerini kullanan Naimi, Katar'ın Dünya Kupası'na hazırlanma serüveninin 2010’da başladığını, tepkilerin fazla olduğu belirtilse de bu çerçeveden bakıldığında bunun normal olduğunu aktardı.

Katar'ın ev sahipliğinin, Orta Doğu'da ilk olması sebebiyle medya tarafından iyi bir şekilde izlendiğini; Orta Doğu'nun da savaş ve çatışmalarla ilişkilendirildiğini söyleyen Naimi, "Uluslararası medya ve kurum kuruluşlarının Katar'a gelip ülkenin hazır olduğuna şahit olmaları ve doğrudan algılarını test etmeleri için bütün kapıları açtık." sözlerini kullandı.

"Eşsiz Dünya Kupası'na şahit olacağız"

Dünyanın dört bir tarafından gelen futbolcuları, taraftarları ve yöneticileri karşılamak için kapsamlı bir plan hazırladıklarını söyleyen Naimi, 2022 Dünya Kupası'nın bir niteliğinin de mesafelerin yakın oluşu olacağını, şampiyona tesislerinin belli bir bölge içinde bulunduğunu, futbolcuların ve taraftarların daima bu atmosferde kalacağını aktardı.

Naimi, "Dünya Kupası'nın Katar ve bütün bölge üzerinde kalıcı bir etkiye sahip olacak benzersiz bir şekline şahit olunacağına şüphe yok." sözlerini kullandı.

Festivaller yapılacak

Katarlı yetkili, Dünya Kupası çerçevesinde yapılacak bütün etkinlik ve faaliyetlerin de Komite'nin iletişim kanalları ve özel olarak Dünya Kupası için geliştirilen Hayya Kart uygulamasıyla duyurulacağını söyledi.

Turnuvalarla eş zamanlı festivaller de yapılacağını açıklayan Naimi, kupa maçlarının yanı sıra taraftarların festivallere katılabileceğini aktardı.

Futbolseverlerin ağırlanmasına yönelik Naimi, ülkeye gelecek olan taraftarlar için 130 bini aşkın oda tahsis edildiğini, bütün konaklama seçeneklerinin sağlandığını söyledi.

"Arap kültürünü tanıtacağız"

Naimi, "Katar'da yapılacak olan Dünya Kupası, bölgedeki en önemli futbol organizasyonu olacak. Bölgeye Arap geleneği ve kültürünün tanıtılabileceği birçok futbolsever akın edecek." dedi.

Ev sahipliği başvurusu yapmasından itibaren Katar'ın, Arap ve Katar kültürünü yansıtmaya odaklandığını ve bu kapsamda plan ve programlar geliştirdiğini söyleyen Naimi, "Şampiyona, her açıdan bölge kültürünü tanıtacak." şeklinde konuştu.

Naimi, Katar'ın "bölgenin sporla atan kalbi” haline geldiğini, ülkesinin 2023 AFC Asya Kupası'na ev sahipliği yapacağını söyledi.

20 Kasım - 18 Aralık'ta yapılacak olan 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Katar, Dünya Kupası’nın Orta Doğu'da yapıldığı ilk Arap ülkesi olacak.

Yorumlar (0)