Dünya Kupası'nda üçüncü gün: İşte maç programı

2022 FIFA Dünya Kupası'nda C ve D gruplarında bugün 4 karşılaşma yapılacak. Arjantin ile Fransa, turnuvadaki ilk maçlarına çıkacak. İşte Dünya Kupası'nın üçüncü günündeki maçlara dair detaylar...

SPOR 22.11.2021, 10:09 23.11.2022, 00:58 Hakan Öksüz
Dünya Kupası'nda üçüncü gün: İşte maç programı

Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda bugün 4 karşılaşma oynanacak. C Grubu'nda Arjantin-Suudi Arabistan ve Meksika-Polonya maçları oynanacak. D Grubu'nda ise Danimarka-Tunus ve Fransa-Avustralya mücadelelerinin heyecanı yaşanacak.

Arjantin-Suudi Arabistan maçı saat 13.00'te

Turnuvanın favorileri arasında gösterilen Güney Amerika temsilcisi Arjantin, saat 13.00'te başlayacak C Grubu maçında Suudi Arabistan ile kozlarını paylaşacak. 80 bin kişilik Lusail Stadı'nda oynanacak maçı, Sloven hakem Slavko Vincic yönetecek. İki takım arasında daha önce oynanan 4 maçta iki kez Arjantin galip geldi, iki maç ise beraberlikle sonuçlandı.

"Tangocular" formda

Kadrosunda Lionel Messi'yi bulunduran Arjantin, 1974 yılındaki turnuvadan beri düzenlenen 13 Dünya Kupası'na da katıldı. Turnuvada oynadığı son 13 grup karşılaşmasında yalnızca 1 mağlubiyet alan "Tangocular", önceki yıl Brezilya'da düzenlenen Copa Amerika finalinde ev sahibi Brezilya'yı 1-0 yenerek kupaya uzandı. Son zamanlarda üst düzey bir performans ortaya koyan Arjantin, FIFA klasmanında 3'üncü sırada yer alıyor.

Messi, rekor kırabilir

Turnuvada Portekizli Cristiano Ronaldo ile birlikte en çok takip edilecek isim, Arjantinli Lionel Messi olacak. PSG forması giyen 35 yaşındaki yıldız, "Dünya Kupası tarihinin en çok maça çıkan futbolcusu" olma rekorunu kırabilir. Alman futbol efsanesi Lothar Matthaeus, 25 Dünya Kupası maçında forma giymişti. Bu Dünya Kupası'nda Arjantin'in yarı final veya final görmesi durumunda rekor, Messi'nin eline geçecek.

Meksika ile Polonya, 44 yılın ardından bir kez daha rakip!

C Grubu'nun diğer maçında Meksika ile Polonya karşı karşıya gelecek. İki takım, 44 yılın ardından Dünya Kupası'nda aynı sahaya çıkacak. Saat 19.00'da başlayacak karşılaşma, Stat 974'te oynanacak. Mücadelede Avustralyalı hakem Chris Beath düdük çalacak. İki takım, 1978 yılında Arjantin'de düzenlenen turnuvada yine gruplarda karşılaşmıştı. Bu mücadelede Polonya 3-1 galip gelmişti. Polonya, dev organizasyonda 2 kez üçüncü oldu. Meksika'nın ise 2 çeyrek finali bulunuyor.

Danimarka ile Tunus, ilk resmi sınavlarında

Turnuvada Fransa'nın da yer aldığı D Grubu'nda Danimarka ile Tunus kozlarını paylaşacak. Danimarka'nın favori gösterildiği mücadele, saat 16.00'da başlayacak. Meksikalı hakem Cesar Arturo Ramos Palazuelos tarafından yönetilecek maç, iki takımın tarihteki ikinci karşılaşması olacak. 2002 yılında oynanan hazırlık maçında Danimarka 2-1 galip gelmişti. 

Trabzonsporlu savunmacı Jens Stryger Larsen ile Galatasaray'da forma giyen Victor Nelsson, Danimarka'nın kadrosunda yer alıyor. Daha önce 5 kez Dünya Kupası'na katılan Tunus, gruptan çıkma başarısı gösteremedi. Danimarka ise 1998 Dünya Kupası'nda çeyrek finale kadar yükseldi.

Son şampiyon Fransa'nın rakibi Avustralya!

2018 yılında düzenlenen Dünya Kupası'nda şampiyon olan Fransa, D Grubu'ndaki ilk maçında Avustralya ile karşı karşıya gelecek. Saat 22.00'de başlayacak olan maç, Al Janoub Stadı'nda oynanacak. Mücadele, Güney Afrikalı hakem Victor Gomes tarafından yönetilecek. İki takım daha önce 3 kez karşılaştı. Bu maçlarda 3'ünde Fransa galip geldi, diğer karşılaşmayı ise Avustralya kazandı.

Fransa, sakatlıklarla boğuşuyor

Geçen sezon Real Madrid'de sergilediği performansla Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü kazanan Karim Benzema, sakatlığı nedeniyle turnuvada forma giyemeyecek. Doha'da yapılan idmanda kalçasından sakatlanan Benzema, turnuvayı kapattı. Paul Pogba, Kante, Nkunku ve Kimpembe gibi isimler de sakatlıkları nedeniyle turnuvada yer alamayacak.

Yorumlar (0)