Dünya Kupası'nda tur günü

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda bugün 4 kritik karşılaşma oynanacak. A ve B gruplarında mücadele eden takımlar, üst tura yükselmek için kıyasıya mücadele edecek. Hollanda'nın ev sahibi Katar ile karşılaşacağı A Grubu'nda Ekvador ile Senegal tur mücadelesi verecek. İngiltere, ABD, İran ve Galler'in bulunduğu B Grubu'nda da işler karıştı. İşte günün programı...

SPOR 29.11.2021, 11:32 30.11.2022, 00:55 Hakan Öksüz
Dünya Kupası'nda tur günü

Dünya Kupası gruplarındaki üçüncü maçlar bugün başlıyor. A ve B Grubu'nda oynanacak karşılaşmalar nefes kesecek. A Grubu maçında 4 puanlı Hollanda ile henüz puanla tanışamayan ev sahibi Katar karşılaşacak. Saat 18.00'de başlayacak olan maç, Al Bayt Stadı'nda oynanacak. Gambiyalı hakem Bakary Gassama'nın düdük çalacağı karşılaşma, büyük heyecana sahne olacak.

Gruptaki ilk iki maçında 4 puan toplayan "Portakallar", ev sahibi Katar karşısında en az 1 puan alması durumunda son 16 turuna yükselecek. İki maçını kaybeden ev sahibi Katar'ın ise gruptan çıkma şansı bulunmuyor. Hollanda'nın yenilmesi durumunda gözler, Ekvador ile Senegal arasındaki maça çevrilecek. 

Senegal ve Ekvador tur için kapışacak

A Grubu'nun diğer önemli maçında Ekvador ile Senegal kozlarını paylaşacak. 4 puanlı Güney Amerika temsilcisi Ekvador, 3 puanlı Senegal ile kritik maçta karşı karşıya gelecek. Son 16 turuna yükselmek için Ekvador'a beraberlik yetiyor. Afrika temsilcisi Senegal ise son 16 turuna kalmak için Ekvador'u mağlup etmek zorunda.

Ekvador ile Senegal arasında oynanacak zorlu karşılaşma, Fransız hakem Clement Turpin düdük çalacak. Saat 18.00'de başlayacak olan mücadele Uluslararası Halife Stadı'nda yapılacak.

İran-ABD maçı nefes kesecek

B Grubu'ndaki son maçlar ise saat 22.00'de başlayacak. Grupta oynadığı maçlarda 3 puan toplayan İran ile 2 puanlı ABD kozlarını paylaşacak. Al Thumama Stadı'nda oynanacak olan zorlu karşılaşmada İspanyol Antonio Mateu düdük çalacak. 

ABD, son 16 turuna yükselmek için İran'ı yenmek zorunda. İran ise galibiyet alması halinde gruptaki İngiltere-Galler maçının sonucuna bakmadan üst tura yükselecek. İran ile ABD arasındaki maçın berabere bitmesi durumunda gözler, İngiltere-Galler karşılaşmasına çevrilecek. Grubun diğer maçında Galler kazanırsa İran elenmiş olacak. 

Galler, zoru başarmak istiyor

Günün önemli karşılaşmalarından biri de İngiltere ile Galler arasında oynanacak. 4 puanlı İngiltere, grupta 1 puanı bulunan Galler'i yenmek istiyor. Saat 22.00'de başlayacak olan zorlu karşılaşma, Ahmed Bin Ali Stadı'nda yapılacak. Maçta Sloven hakem Slavko Vincic görev yapacak.

Son 16 turuna yükselmek için İngiltere'ye beraberlik yetiyor. Grupta eksi 2 averajı bulunan Galler, üst tura yükselmek için rakibini farklı skorla yenmek zorunda ancak bu galibiyet tur için yeterli olmayacak. Galler'in İngiltere'yi farklı skorla mağlup etmesi halinde ABD ile İran arasındaki maç önem kazanacak.

Yorumlar (0)