Dünya Kupası'nda sahaya girip kupayı tutmuştu: FIFA'dan Nusret'e soruşturma

FIFA, Nusret Gökçe'nin de aralarında yer aldığı kimi kişilerin 2022 Dünya Kupası finali sonrasında yetkisizce sahaya nasıl girdiğini yakın takibe aldı.

SPOR 23.12.2022, 09:52
Dünya Kupası'nda sahaya girip kupayı tutmuştu: FIFA'dan Nusret'e soruşturma

Katar'da yapılan 2022 Dünya Kupası'nın final karşılaşmasında, Arjantin, penaltılarda rakibi Fransa'yı yenip şampiyonluk elde etmişti.

Galibiyet sonrasında dünyanın "Salt Bae" ismiyle tanıdığı ünlü et restoranı sahibi Nusret Gökçe sahaya girerek Messi de dahil olmak üzere birçok oyuncuyla fotoğraf çektirmişti.

Gökçe bununla beraber Dünya Kupası'na dokunduğu kareleri de yayımlamıştı.

"Yetkisizce sahaya girenlere ilişkin inceleme başlatıldı"

FIFA tarafından bu davranışı dikkat çeken Gökçe ve diğer yetkisi bulunmadan sahaya giren kişiler için inceleme başlatıldı.

Konuya ilişkin İngiliz devlet yayın kurumu BBC'ye konuşma yapan FIFA yetkilisi, "Kimi kişilerin kupa tören sonrasında yetkisizce sahaya nasıl girdiğinin tespit edilebilmesi maksadıyla inceleme başlatıldı. İncelemenin neticesinde uygun işlem her neyse yapılacaktır." denildi.

"Kupayı Nusret'in tutması kuralları ihlal..."

FIFA'nın kuralları gereğince şampiyonluk kupasını yalnızca turnuvanın galip olanlarıyla devlet başkanları ve FIFA yetkililerinden oluşan bir grup seçkin kişi tutabiliyor.

Yorumlar (0)