Dünya Kupası'nda kritik gün

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası, bugün 4 kritik maça ev sahipliği yapacak. E ve G gruplarından üst tura yükselenler, bugün oynanacak maçların sonunda belli olacak. İşte Dünya Kupası'nda günün programı...

SPOR 01.12.2021, 10:02 02.12.2022, 00:52 Hakan Öksüz
Dünya Kupası'nda kritik gün

Dünya Kupası'nda bugün F ve E gruplarında 4 maç oynanacak. Son 16 turuna çıkacak takımların belirleneceği karşılaşmalar nefes kesecek. Günün ilk maçları, F Grubu'nda oynanacak.

Grupta 4 puanı bulunan Hırvatistan ile 3 puanlı Belçika, saat 18.00'de başlayacak maçta kozlarını paylaşacak. İngiliz hakem Anthony Taylor'ın düdük çalacağı karşılaşma, Ahmed bin Ali Stadı'nda yapılacak. Üst tura yükselmek için Hırvatistan'a beraberlik yetiyor. Belçika ise kazanması durumunda tur biletini kapacak.

Beraberlik halinde Kanada-Fas maçının sonucu önem kazanacak. Bu durumda Belçika, diğer maçta Fas'ın mağlup olmasını bekleyecek. Söz konusu durumun gerçekleşmesi halinde son 16 turuna kalacak takım, averajına bakılarak belirlenecek.

Kanada-Fas maçı dengeleri değiştirebilir

F Grubu'nın diğer kritik maçında 4 puanlı Fas ile henüz puanla tanışamayan Kanada, saat 18.00'de karşı karşıya gelecek. Brezilyalı hakem Raphael Claus'un görev yapacağı maç, Al Thumama Stadı'nda yapılacak. Turnuvadan elenen Kanada, üst tura yükselme hedefiyle sahaya çıkacak olan Fas ile karşılaşacak.

Beraberlik durumunda Fas, tarihinde ikinci defa Dünya Kupası'nda son 16 turuna yükselmiş olacak. Kanada'dan maçtan galip ayrılması durumunda Hırvatistan ile Belçika arasındaki maçın sonucu beklenecek. Hırvatistan'ın kazanması halinde mağlup olsa bile Fas gruptan çıkabilecek. Hem Kanada hem de Belçika'nın kanaması durumunda üst tura çıkacak takımı averaj belirleyecek.

Japonya'nın tek hedefi, İspanya'yı yenmek

E Grubu maçları ise saat 22.00'de başlayacak. 4 puanlı grup lideri İspanya, 3 puanı bulunan Japonya ile kozlarını paylaşacak. Güney Afrikalı hakem Victor Gomes'in düdük çalacağı karşılaşma, Khalifa Stadı'nda yapılacak. Almanya'yı yendikten sonra Kosta Rika'ya yenilerek gruptaki pozisyonunu zora sokan Japonya, İspanya karşısına galibiyet parolasıyla çıkacak.

Üst tura yükselmesi için İspanya'ya beraberlik yetiyor. Japonya ise son 16'ya yükselmek için İspanya'yı yenmek zorunda. Beraberlik durumunda Almanya-Kosta Rika maçının sonucu beklenecek. Mevcut durumda Kosta Rika'nın 0, Almanya'nın ise eksi 1 averajı bulunuyor. Japonya'nın berabere kalması ve Almanya'nın farklı galibiyeti, Almanları üst tura taşıyacak.

Stephanie Frappart, Almanya-Kosta Rika maçı ile tarihe geçecek

E Grubu'nun diğer maçı, turnuvanın favorilerinden olan 1 puanlı Almanya ile 3 puanlı Kosta Rika'yı karşı karşıya getirecek. Saat 22.00'de başlayacak mücadele, Al Bayt Stadı'nda yapılacak. Fransız kadın hakem Stephanie Frappart, maçın orta hakemi olacak. 38 yaşındaki Frappart, Dünya Kupası'nda görev yapacak ilk hakem olacak.

Gruptaki ilk 2 maçında sadece 1 puan alabilen Almanya, 3 puanlı Kosta Rika'yı farklı mağlup etmek için sahaya çıkacak. Japonya'nın İspanya karşısında mağlup olması veya berabere kalması, bu durumda Almanya'nın işine yarayacak. İspanya-Japonya maçının sonucu, Almanya için belirleyici olacak. 

Yorumlar (0)