Dünya Kupası'nda günün programı

Dünya Kupası heyecanı, bugün E ve F Grubu'na yapılacak dört maçla devam edecek. Günün en dikkat çeken maçı, turnuvanın iki favorisi İspanya ile Almanya arasında oynanacak. İşte Dünya Kupası'nda günün programı...

SPOR 27.11.2021, 10:14 27.11.2022, 19:07 Hakan Öksüz
Dünya Kupası'nda günün programı

Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda gruplardaki görünüm netleşmeye başladı. Gruplarda ilk maçların ardından yapılan ikinci maçlar, takımların turnuvadaki gerçek performansını göstermesini sağladı. Milyonlarca futbolseveri ekran başına kilitleyen Dünya Kupası, E ve F Grubu'nda bugün oynanacak 4 karşılaşmayla devam edecek.

Günün ilk maçı: Japonya-Kosta Rika

E Grubu'nda mücadele eden Japonya ile Kosta Rika, günün ilk maçında saat 13.00'te karşı karşıya gelecek. Ahmed Bin Ali Stadı'nda yapılacak karşılaşmada İngiliz hakem Michael Oliver düdük çalacak. Grubun ilk maçında turnuvanın favorilerinden biri olarak gösterilen Almanya'yı 2-1 mağlup eden Japonya, Kosta Rika engelini de geçerek üst tura yükselmek istiyor.

Turnuvanın bir diğer favorisi olan İspanya'ya 7-0 gibi farklı bir skorla yenilen Orta Amerika ülkesi Kosta Rika ise Japonya'yı mağlup ederek turnuvadaki iddiasını sürdürme hedefinde. Japonya ile Kosta Rika, Dünya Kupası'nda ilk defa karşı karşıya gelecek. Zorlu karşılaşma, E Grubu'ndaki görünümü büyük ölçüde etkileyecek.

Belçika, tur biletini kapmak istiyor

Dünya Kupası'nda günün ikinci maçında F Grubu'nda mücadele eden Belçika ile Fas kozlarını paylaşacak. Saat 16.00'da başlayacak maçta Meksikalı hakem Cesar Ramos düdük çalacak. Gruptaki ilk maçında Michy Batshuayi'nin golüyle Kanada'yı 1-0 yenen Belçika'nın 3 puanı bulunuyor. Hırvatistan ile berabere kalan Fas'ın 1 puanı bulunuyor. İki takım, Dünya Kupası organizasyonlarında 3 kez karşılaştı. Bu maçların 2'sinde Belçika galip gelirken diğer maçı Fas kazandı.

Son finalist Hırvatistan'ın tek hedefi galibiyet

F Grubu'nun diğer maçında Hırvatistan ile Kanada kozlarını paylaşacak. 2018 Dünya Kupası finalinde Fransa'ya kaybeden Hırvatistan, Kuzey Amerika temsilcisi Kanada'yı mağlup ederek puanını 4'e yükseltmek istiyor. Saat 19.00'da başlayacak karşılaşma, Uluslararası Halife Stadı'nda yapılacak. Karşılaşmayı Uruguaylı hakem Andres Matonte yönetecek. İki takım ilk kez bir Dünya Kupası maçında karşılaşacak. Kanada, kaybetmesi halinde turnuvadan elenecek.

Günün son maçında devler kapışacak

Günün son maçında turnuvanın iki favorisi İspanya ile Almanya kozlarını paylaşacak. Gruptaki ilk maçında Japonya'ya 2-1 yenilen Almanya, güçlü İspanya'yı mağlup ederek iddiasını sürdürmek isteyecek. Saat 22.00'de başlayacak olan maç, Al Bayt Stadı'nda oynanacak. Karşılaşmada Hollandalı hakem Danny Makkelie düdük çalacak.

Gruptaki ilk maçında Kosta Rika'yı 7-0 yenen İspanya, güçlü rakibi Almanya'yı da bozguna uğratarak puanını 6'ya yükseltmek istiyor. İki takım Dünya Kupası'nda daha önce 4 defa karşılaştı. Bu maçlardan 2'si, Almanya'nın galibiyetiyle noktalandı. İspanya ise bir defa kazandı.

Yorumlar (0)