Dünya Kupası'nda günün programı

Dünya Kupası'nda son 16 turu heyecanı devam ediyor. Bugün oynanacak maçlarda kazanacak takımlar, çeyrek finale yükselecek. Son şampiyon Fransa, Polonya'yı devirmeye çalışacak. İngiltere ise güçlü Afrika temsilcisi Senegal'i geçerek adını çeyrek finale yazdırmak istiyor. İşte Dünya Kupası'nda günün programı...

SPOR 04.12.2021, 09:55 05.12.2022, 00:23 Hakan Öksüz
Dünya Kupası'nda günün programı

Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turu heyecanı sürüyor. Şimdiye kadar oynanan maçlarda favoriler tur atladı. Hollanda, ABD karşısında 3-1'lik skorla galip gelerek çeyrek finale yükseldi. Dün akşam oynanan maçta ise Lionel Messili Arjantin, Avustralya'yı 2-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Son 16 turunda bugün de iki karşılaşma oynanacak.

Mbappe ile Lewandowski karşılaşacak

Dünya Kupası'nın son şampiyonu Fransa, kadrosunda Lewandowski'yi bulunduran Polonya ile karşı karşıya gelecek. Saat 18.00'de başlayacak kritik maç, Al Thumama Stadı'nda yapılacak. Karşılaşmayı Venezuelalı hakem Jesus Valenzuela Saez yönetecek. 

Fransa-Polonya eşleşmesinin galibi, İngiltere-Senegal maçını kazanan takım ile çeyrek final turunda karşı karşıya gelecek. D Grubu'da 6 puanla ilk sırayı alan Fransa ile C Grubu'nun ikincisi Polonya, çeyrek finale çıkmak için mücadele verecek.

İngiltere ile Senegal tur için sahaya çıkacak

Dünya Kupası'nda günün ikinci karşılaşması ise İngiltere ile Senegal arasında oynanacak. Son 16 turu maçında oynanacak maçta kazanan takım, çeyrek finalde Fransa-Polonya eşleşmesinin galibi ile oynayacak. Saat 22.00'de başlayacak kritik maçta El-Salvador Futbol Federasyonundan hakem Ivan Barton düdük çalacak. Karşılaşma, Al Bayt Stadı'nda yapılacak.

Eşleşmenin favorisi olarak gösterilen İngiltere; ABD, İran ve Galler'in yer aldığı B Grubu'nu 7 puanla birinci sırada tamamlamıştı. Grup ikincisi ABD, son 16 turunda Hollanda'ya 3-1 yenilerek elendi. Senegal ise Hollanda, Ekvador ve Katar'ın yer aldığı A Grubu'nu 6 puanla ikinci sırada tamamladı. İngiltere ile Senegal, ilk defa bir Dünya Kupası maçında karşılaşacak.

Yorumlar (0)