Dünya Kupası'nda çeyrek final maçları başlıyor

2022 FIFA Dünya Kupası'nda çeyrek final heyecanı bugün başlıyor. Çeyrek finalde bugün Hırvatistan ile Brezilya, Arjantin ile Hollanda karşı karşıya gelecek. 

SPOR 09.12.2022, 13:14
Dünya Kupası'nda çeyrek final maçları başlıyor

2 günlük aradan sonra 2022 Dünya Kupası çeyrek final maçlarıyla başlıyor.

Katar'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2022 FIFA Dünya Kupası Çeyrek Final ilk maçında Hırvatistan ile Brezilya bugün karşı karşıya gelecek.

Education City Stadı'nda ve saat 18.00'de başlayacak mücadeleyi, İngiliz hakem Michael Oliver yönetecek.

Brezilya, Hırvatistan karşısında

Bu turu geçen ekip, yarı finalde Hollanda-Arjantin eşleşmesinden galibiyle karşılaşacak.

Bugüne kadar iki takım turnuvanın grup aşamasında iki defa karşı karşıya geldi.

2006 ve 2014'teki maçları Brezilya, 1-0 ve 3-1'le kazandı. F Grubu'nda Kanada, Belçika ve Fas ile mücadele eden Hırvatistan, Belçika ve Fas ile berabere kalıp, Kanada'yı mağlup ederek 5 puanla gruptan çıktı.

Hırvatistan, 7 puanlı Fas'tan sonra grubu ikinci sırada tamamlayarak son 16 turuna adını yazdırdı. Avrupa ekibi, son 16 turunda Japonya'yı, normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren karşılaşmada penaltı atışlarıyla geçerek son 8 takım arasında kaldı.

Sambacılar, G. Kore'yi rahat geçti

G Grubu'nda İsviçre, Sırbistan ve Kamerun ile mücadele eden Brezilya, 2 galibiyet ve 1 mağlubiyetle 6 puanla gruptan çıktı. Brezilya, aynı puana sahip İsviçre'nin averajla önünde grup lideri olarak son 16 turuna yükseldi.

İsviçre'ye 1-0 ve Sırbistan'a 2-0 üstünlük kuran "Sambacılar", Kamerun'a 1-0 yenildi. Güney Amerika ekibi, son 16’da Güney Kore’yi 4-1'le mağlup ederek Hırvatistan'ın çeyrek finaldeki rakibi oldu.

Neymar'ın gözü Pele'nin rekorunda

Brezilya'nın yıldız oyuncusu Neymar, 2 gol daha atması durumunda efsane futbolcu Pele'yi geçerek 78 golle milli takımının en golcü futbolcusu olacak.

Brezilya'nın gruptaki ilk maçında sakatlanan Neymar, Kamerun ve İsviçre maçlarında forma giyememişti.

Neymar, son 16’da ise Güney Kore karşısında penaltıdan golünü atarak gol sayısını 76'ya yükseltmişti.

Muhtemel 11'ler

Hırvatistan: Livakovic, Lovren, Gvardiol, Juranovic, Sosa, Kovacic, Modric, Brozovic, Kramaric, Petkovic, Perisic

Brezilya: Alisson, Thiago Silva, Marquinhos, Militao, Danilo, Casemiro, Raphinha, Paqueta, Neymar, Vinicius Jr, Richarlison

Hollanda-Arjantin

2022 FIFA Dünya Kupası Çeyrek Final karşılaşmasında Hollanda ile Arjantin de bugün karşı karşıya gelecek. Lusail Stadı'nda ve saat 22.00'de başlayacak maçı İspanyol hakem Antonio Mateu yönetecek.

Bu turu geçen takım, yarı finalde Hırvatistan-Brezilya maçının galibiyle karşılaşacak. İki takım Dünya Kupası'nda 6. kez karşılaşacak.

Daha önceki 5 maçtan iki takım da 2'şer galibiyetle çıkarken, 1 grup karşılaşması golsüz sona erdi. Dünya Kupası'na C Grubu'ndaki Arjantin, Suudi Arabistan karşısındaki 2-1'lik şok mağlubiyetle turnuvaya başladı.

Hollanda ABD'yi, Arjantin Avustralya'yı geçti

İkinci karşılaşmada Meksika'yı, üçüncü maçında da Polonya'yı yenen Tangocular, 6 puanla son 16 biletini aldı. Arjantin, son 16’da Avustralya'yı 2-1 yenerek Hollanda'nın rakibi oldu.

A Grubu'nda Dünya Kupası macerasına 2-0'lık Senegal galibiyetiyle başlayan Hollanda, Ekvador beraberliğinden sonra ev sahibi Katar'ı yenerek 7 puanla grubu lider tamamladı.

Son 16 maçında B Grubu'nun ikincisi ABD'yi 3-1'le mağlup eden Hollanda, çeyrek finale ismini yazdırmıştı.

Messi, Arjantin'in en golcüsü olmaya yakın

Avustralya karşısında gol atan Messi, Dünya Kupalarındaki gol sayısını 9'a çıkarttı.

Şampiyonada 8 gol atan Arjantin efsanesi Diego Maradona'yı geride bırakan Messi, 1 gol daha atması durumunda Arjantin'in Dünya Kupalarındaki en golcü futbolcusu Batistuta'yı yakalayacak.

Muhtemel 11'ler

Hollanda: Noppert, Van Dijk, Timber, Ake, Dumfries, De Roon, De Jong, Blind, Klaassen, Gakpo, Depay

Arjantin: Martinez, Romero, Otamendi, Molina, Acuna, Fernandez, Mac Allister, De Paul, Di Maria, Alvarez, Messi.

Yorumlar (0)