Dünya Kupası'nda bir sürpriz daha

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Fas, Belçika'yı 2-0 mağlup etti. Dünya Kupası'nda en son Fransa 1998'de galibiyete uzanan Fas, 24 sene sonra galibiyet özlemine nokta koydu.

SPOR 27.11.2022, 19:20 28.11.2022, 11:57
Dünya Kupası'nda bir sürpriz daha

Belçika, maça baskılı başlayan taraf oldu.

Kanada karşılaşmasında takımına üç puanı getiren golün sahibi olan Fenerbahçeli Batshuayi, 5'inci dakikada karşı karşıya pozisyonda file bekçisi Bounou'yı geçemedi.

35'inci dakikada Hakimi sağ taraftan ceza alanına girer girmez vurdu fakat ayağının dışına gelen meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

İlk devrenin uzatma bölümünde sağdan Hakimi'nin kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti fakat VAR kontrolünün akabinde gol geçersiz sayıldı.

24 sene sonra gelen galibiyet

73'üncü dakikada Sabiri'nin sol taraftan kullandığı serbest atışta, direkt olarak kaleye gönderdiği meşin yuvarlak, file bekçisi Courtois müdahale edemeden filelerle buluştu. Organizasyondaki ilk golünü atan Faslı oyuncular, gol sevincini secde ederek kutladı.

Belçika'nın beraberliği yakalamak için yüklendiği 90+2'inci dakikada yarı sahasından çıkmaya çalışan rakibinin hatasından faydalanarak meşin yuvarlağı kapan ve sağ taraftan ceza sahasına giren Ziyech'in pasında Aboukhlal'a yalnızca dokunmak kaldı: 2-0

Maçı 2-0'lık skorla kazanan Faslı oyuncular, büyük mutluluk yaşadı. 

Dünya Kupası'nda en son Fransa 1998'de galibiyete uzanan Fas, 24 sene sonra galibiyet özlemine nokta koydu.

Süper Lig'den üç futbolcu sahada

Maçta Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaraylı üç oyuncu mücadele etti.

Beşiktaşlı defans oyuncusu Saiss, Fas'ta kaptan olarak yeşil sahaya çıktı. Belçika'da ise Batshuayi ilk 11'de şans bulurken, Galatasaraylı Mertens 60'ıncı dakikada oyuna girdi.

Yorumlar (0)