Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda Türkiye rüzgarı esti

İstanbul’da düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda Türkiye, takım olarak şampiyonluğunu ilan etti. Şennur Demir, Ayşe Çağırır, Busenaz Sürmeneli, Hatice Akbaş ve Buse Naz Çakıroğlu ise altın madalya kazanarak tarihe geçti. 

SPOR 21.05.2022, 18:07 22.05.2022, 11:17
Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda Türkiye rüzgarı esti

IBA (Uluslararası Boks Birliği) Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası, İstanbul’da düzenlendi. 6 sıklette gerçekleştirilen final maçları dün itibarıyla tamamlandı. Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen müsabakaların 11’inci gününde gerçekleştirilen final maçları +81 kilo ile 75, 66, 60, 54 ve 50 kilolarda yapıldı. Milli boksörlerden Busenaz Sürmeneli 66 kiloda, Hatice Akbaş 54 kiloda, Şennur Demir +81 kiloda ve Buse Naz Çakıroğlu da 50 kiloda mücadele etti. 



Ayşe Çağırır

Milli boksörler 5 altın madalya ile bayrağı dalgalandırdı

Mart 2022’de 22 yaş altı için düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olan Hatice Akbaş, Romanyalı rakibi Lacramioara Perijoc’u 3-2 mağlup ederek altın madalya kazandı.



Hatice Akbaş

2019’daki Dünya Boks Şampiyonası ve 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılan Busenaz Sürmeneli, 69 kiloda yarıştığı İstanbul’daki müsabakalarda Kanadalı rakibi Charlie Cavanagh’ı hakem kararıyla mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. 



Busenaz Sürmeneli

İstanbul’da Kolombiyalı rakibi Ingrit Lorena Valecia Victoria’yı set vermeden 5-0 mağlup eden Buse Naz Çakıroğlu, kariyerine dünya şampiyonluğunu da eklemiş oldu. Çakıroğlu’nun daha öncesinde Avrupa şampiyonluğu ve olimpiyat ikinciliği bulunuyordu.



Buse Naz Çakıroğlu

Şampiyonanın son günündeki son final maçında ise Şennur Demir ringe çıktı. 39 yaşındaki boksör, Faslı rakibi Khaija Mardi ile karşı karşıya geldi. Demir, rakibini 4-1 mağlup ederken altın madalyanın sahibi oldu. Şennur Demir’in 2016 senesinde Astana’da bronz, 2018 senesinde ise Yeni Delhi’de gümüş madalya kazandığı biliniyor.



Şennur Demir

Erdoğan, sporcuları ve heyeti telefonla tebrik etti

Uluslararası Boks Birliği tarafından İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenen müsabakanın tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, teknik heyet ve sporcuları telefonla arayarak tebrik etti. Erdoğan’ın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise milli boksörlerin 2 bronz, 5 altın madalya kazandığını ifade ederek hedefin Paris Olimpiyatları olduğunu aktardı. 

Yorumlar (0)