Dünya Göçebe Oyunları'nda 2. gün heyecanı

Bursa’nın İznik ilçesinde gerçekleştirilen 4. Dünya Göçebe Oyunları’nda 2’nci gün heyecanı yaşanıyor. 

SPOR 30.09.2022, 12:53 01.10.2022, 13:43
Dünya Göçebe Oyunları'nda 2. gün heyecanı

Bu sene 4’üncüsü düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları’nda 2’inci gün etkinlikleri başladı. 3 sene boyunca Kırgızistan’ın ev sahipliğini yaptığı dev organizasyon, bu yıl İznik Gölü kıyısında gerçekleştiriliyor. “Gelenekten Geleceğe Bir’iz” sloganıyla gerçekleştirilen 4. Dünya Göçebe Oyunları’nda bu yıl 102 ülkeden 3 binin üzerinde sporcu yer alıyor. Toplam 12 branşta ter döken sporcular, dereceye girebilmek için hünerlerini sergiliyorlar. 

Kültürel etkinlikler devam ediyor

Organizasyonun ikinci gününde geleneksel okçuluk, atlı okçuluk, aşırtmalı aba güreşi, mas güreşi ve yağlı güreş müsabakaları yapılacak. Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından gerçekleştirilen organizasyonda kültürel etkinlikler de yapılıyor. Oyunlar için hazırlanan alanlarda yöresel tanıtım çadırları, sanat atölyeleri ve uygulamalı atölyeler de yer alıyor. Bu noktaları ziyaret eden katılımcılar, kültür-sanat alanında eşsiz deneyimler elde ediyor. 

Kıraç ve Arslanbek Sultanbekov konser verecek

Etkinlikler kapsamında, gastronomi bölümünde evrensel tatları deneyimleyecek misafirler, İznik Köylü Pazarı'ndan alışveriş yapabilecek. Katılımcılara yöresel ikramlar da yapılacak. Özellikle çocuklar, okçuluk, binicilik ve atlı terapi alanlarında tecrübe edinerek eğlenceli anlar yaşayacak. Sahne bölümünse ise eşsiz halk dansları ve evrensel müzikler katılımcılara sunulacak. Program kapsamında Kıraç ve Arslanbek Sultanbekov da konser verecek.

Yorumlar (0)