DSÖ Direktörü: Olimpiyatlarda Kovid-19 riskini sıfıra indirmek imkansız

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Kovid-19 vakalarının tespit edildiği Olimpiyat oyunları ile ilgili turnuva boyunca Kovid-19 riskinin sıfıra indirilmesinin imkansız olduğuna dikkat çekti.

SPOR 21.07.2021, 11:23 22.07.2021, 09:08
DSÖ Direktörü: Olimpiyatlarda Kovid-19 riskini sıfıra indirmek imkansız

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü T. A. Ghebreyesus, Tokyo Olimpiyatları'ndaki Kovid-19 tehlikesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

“Anti-virüs, olimpiyatlarda test edilecek”

23 Temmuz'da başlayacak Olimpiyat oyunları öncesinde Tokyo'da gerçekleştirilen Uluslararası Olimpiyat Komitesi oturumunda açıklamalarda bulunan Ghebreyesus, DSÖ'nün tavsiyesiyle birlikte alınan ve Organizasyon Komitesinin uygulayacağı anti-virüs tedbirlerinin "olimpiyatlarda test edileceğini" ifade etti.

“Bazı vakalar görüldü”

Turnuva boyunca Kovid-19 riskinin "sıfıra indirilmesinin" imkansız olduğunu belirten Ghebreyesus, "Vakaların tespit edildiğini biliyorum. Başarının işareti sıfır risk değil. Başarının işareti, bir vakanın mümkün olduğu şekilde çabuk tanınması, izole edilmesi, izlenmesi ve tedavisidir. Bu şekilde ilerleyecek bir yayılmanın önüne geçilir” açıklamasını yaptı.

Sporcuların sağlığı ve oyunların akıbetine ilişkin "en iyi dileklerini" ileten Ghebreyesus, "Resmi yetkililerin ve antrenörlerin güvenliğinin yanında hazırlık aşamasında mümkün olabilecek doğru kararlar ve doğru planların alındığının göstergesi olarak Olimpiyat oyunlarını başarıyla neticelendirmelerini dilerim." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)