Drogba, hastanesini devletin hizmetine sundu!

Galatasaray'ın eski futbolcusu Drogba, özel hastanesini Kovid-19 merkezi olarak devletin hizmetine sundu.

SPOR 13.04.2020, 05:48
Drogba, hastanesini devletin hizmetine sundu!

Galatasaray'ın Fildişi Sahilli eski yıldız futbolcusu Didier Drogba, Fildişi Sahili'nin en büyük kenti Abidjan'daki özel hastanesini Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadelede kullanılması için devletin hizmetine sundu.

Fildişi Sahili basınındaki haberlere göre Didier Drogba, vakfına ait 2016 yılında yaşamını yitiren Fildişi Sahilli futbolcu Laurent Pokou'nun adını taşıyan özel hastanenin Covid-19 (yeni tip koronavirüs) merkezi olarak kullanılmasını teklif etti.

Abidjan Belediye Başkanı Vincent Toh Bi Irie, bu vatansever eyleminden dolayı Didier Drogba'ya teşekkür ederek henüz tam olarak bitirilmese de hastanenin Covid-19 (yeni tip koronavirüs) mücadelesinde fonksiyonel olarak kullanabileceğini kaydetti.

Fildişi Sahili hükümeti, Abidjan'da 13 ülke genelinde 45 Covid-19 (yeni tip koronavirüs) merkezi kullanacağını açıklamıştı.

Fildişi Sahili'nde ilk vakanın görüldüğü 11 Mart'tan bu yana 574 Covid-19 vakası saptandı. Bunların 85'i iyileşip taburcu edilirken, 5'i ise yaşamını yitirdi.

Kariyerinde Galatasaray, Le Mans, Guingamp, Olympique Marsilya, Chelsea, Şangay Shenhua ve Montreal Impact takımlarının formasını giyen Didier Drogba, 2018 yılının Kasım ayında Amerika Birleşik Devletleri ekibi Phoenix Rising formasıyla futbolculuk kariyerini tamamlamıştı.

Yorumlar (0)