Djokovic-Tsitsipas finalinde kusursuz zafer

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın tek erkekler final karşılaşmasında Yunanistanlı Stefanos Tsitsipas'i 3-0 mağlup eden Sırbistanlı Novak Djokovic, turnuvada 10'uncu defa şampiyon oldu.

SPOR 29.01.2023, 18:20 31.01.2023, 09:18
Djokovic-Tsitsipas finalinde kusursuz zafer

Melbourne şehrinde gerçekleştirilen sezonun ilk grand slam turnuvası olan 2023 Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın tek erkekler final müsabakasında, 35 yaşındaki Sırp raket ile Avustralya'da ilk şampiyonluğu için ter döken 24 yaşındaki Yunan raket kozlarını paylaştı.

Mücadeleye hızlı başlayan dünya beş numarası Djokovic, ilk seti 6-3 kazandı ve 1-0 üstünlük elde etti.

İkinci sete çok daha etkili bir başlangıç yapan dünya dört numarası Tsitsipas, 5-4 öne geçmesine karşın Djokovic, bu seti de 7-6 kazandı ve durumu 2-0'a taşıdı.

Üçüncü sette de ikinci sette olduğu gibi çok büyük bir çekişme yaşandı ve yine eşitliği bozabilmek için oynanan tie-break ardından Djokovic, seti 7-6'lık skorla kazandı ve toplam 2 saat 56 dakika boyunca süren maçın akabinde şampiyonluğunu ilan etti.

Şampiyonluğun ardından tribünde yer alan ailesi ve teknik ekibe koşan Djokovic, gözyaşlarını tutamadı. Burada kendini yere bırakan Sırp raket, akabinde sahaya döndü. Bir müddet daha sahanın kenarında bekleyen Djokovic, bir defa daha ailesinin olduğu tribüne doğru giderek bu kez şampiyonluğunu coşkulu bir biçimde kutladı.

Bu şampiyonluğun ardından Novak Djokovic, tek erkeklerde dünya bir numarası oldu.



Rekor kırdı

Sırp raket, 22 şampiyonlukla İspanyalı Rafael Nadal'a ait olan 'en çok grand slam turnuvası kazanmayı başaran erkek tenisçi' rekorunu kırdı.

Sırbistanlı tenisçi, kariyerinde 33'üncü defa grand slam finaline çıktı ve tek erkeklerde kendine ait olan rekoru geliştirdi.

Sırp raket, ATP tek erkeklerde 93'üncü şampiyonluğuna da uzandı.

Yunan raket ise 2021 Fransa Açık'ın akabinde kariyerinde ikinci defa grand slam finaline çıktı. 

Elde ettiği 10 şampiyonlukla erkeklerde turnuva tarihinde en başarılı tenisçisi olarak öne çıkan Djokovic, geçtiğimiz sene COVID-19 koşullarını sağlamadığı gerekçesiyle katılım gösteremediği Avustralya Açık'a bu sene geri dönmüştü.

Toplamda yaklaşık olarak 1 milyar TL para ödülünün dağıtıldığı organizasyonun tekler şampiyonları, yaklaşık olarak 39 milyon TL kazandı.

Yorumlar (0)