'Dişi Herkül' lakaplı milli halterciden, Rusya'da önemli başarı

Kahramankazan Belediyespor’da ‘Dişi Herkül’ lakabıyla bilinen, Dünya 3.’sü ve Türkiye şampiyonu halterci Tuğçe Boynueğri, Rusya’da yapılan Avrupa Halter Şampiyonası’nda Avrupa 5.’si oldu.

SPOR 15.04.2021, 17:14 16.04.2021, 09:27
'Dişi Herkül' lakaplı milli halterciden, Rusya'da önemli başarı

Kahramankazan’ın 'Dişi Herkül' lakabıyla tanınan dünya 3.’sü ve Türkiye şampiyonu milli halterci Tuğçe Boynueğri, Rusya’nın düzenlenen Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası’nda önemli bir başarıya imza attı.

Avrupa 5.’si oldu

Türkiye rekortmeni, Türkiye şampiyonu, Dünya ve Avrupa 3.’sü Tuğçe Boynueğri, Rusya’da 87 kiloda podyuma çıkarken Avrupa 5.’si olma hakkı kazandı.

Tuğçe Boynueğri, geçen sene Romanya’daki Gençler Avrupa Şampiyonası’nda 3. olurken ayrıca önceki sene ise Özbekistan’da gerçekleştirilen Gençler Dünya Şampiyonası’nda da yine 3. olarak önemli başarılar kazanacağının sinyalini vermişti. Bu başarıların ardından Olimpiyat Aday Kadrosuna da çağrılan Boynueğri’nin hedefi, Olimpiyatlarda yeni başarılar elde etmek.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, rekortmen halterci Tuğçe Boynueğri’nin Avrupa 5.’sini elde ederek büyük bir başarıya imza attığını açıkladı ve şunları söyledi:

"Kahramankazan Belediyesi olarak biz spora daima destek veriyoruz. Tuğçe kızımız elde ettiği bu başarıyla Ankara ve Türkiye’yi gururlandırdı. Bizlere böylesine anlamlı ve haklı gururu yaşattığı için kendisini tebrik ediyorum ve başarılarının da devamını diliyorum. Kızımızın milli takımdaki ve kulübümüzdeki bütün hocalarını da ayrıca tebrik ediyorum."

Yorumlar (0)