Diego Rossi ayrılıyor mu? Brezilya’dan yeni iddia 

Brezilya basını, Fenerbahçe’nin Uruguaylı kanat oyuncusu Diego Rossi’ye Flamengo’nun talip olduğunu duyurdu. Brezilya ekibinin kısa süre içerisinde sarı-lacivertlilere resmi teklif yapacağı bildirildi. 

SPOR 17.10.2022, 16:11 18.10.2022, 09:14
Diego Rossi ayrılıyor mu? Brezilya’dan yeni iddia 

İnişli çıkışlı performansı ile bir kesim Fenerbahçe taraftarının eleştirilerine maruz kalan kalan Diego Rossi ile ilgili Brezilya’dan yeni bir iddia geldi. Ülkenin önde gelen gazetecilerinden Wilson Pimentel, 24 yaşındaki Rossi için Flamengo’nun devreye girdiğini öne sürdü. Pimentel, Flamengo’nun bu transferi bitirmekte kararlı olduğunu ve kısa süre içerisinde Fenerbahçe ile pazarlıkların başlayacağını belirtti. Teknik direktör Jorge Jesus’un vazgeçilmez isimlerinden olan Rossi, sık sık 3 günde bir maç yapan sarı-lacivertlilerin rotasyon imkanını da genişletiyor. 

Fenerbahçe’ye 5,5 milyon avroya transfer olmuştu

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 14,5 milyon avro olan Diego Rossi, profesyonel futbol kariyerine 2016 yılında Penarol altyapısında başladı. 2018 yılında 3 milyon avro bonservis bedeliyle ABD’nin Los Angeles FC takımına imza atan Rossi, burada gösterdiği başarılı performansla Avrupa kulüplerinin dikkatini çekti. Geçen sezon Uruguaylı oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna katan Fenerbahçe, yaz döneminde ise 24 yaşındaki futbolcunun bonservisini 5,5 milyon avro bedelle satın aldı. Bu sezon sarı-lacivertli formayı 18 maçta giyen Rossi, bu müsabakalarda 1 gol, 7 asistlik katkı sağladı. Uruguay Milli Takımı’nda da 4 kez forma giyen genç futbolcu, bu müsabakalarda 1 kez gol sevinci yaşadı. 

Yorumlar (0)