Di Canio'dan yıllar sonra gelen Manchester itirafı

Eski İtalyan forvet Paulo Di Canio, 2001 yılında Manchester United Teknik Direktörü Sir Alex Ferguson'un kendisini arayarak transfer teklifi yaptığını açıkladı.

SPOR 10.04.2020, 12:18
Di Canio'dan yıllar sonra gelen Manchester itirafı

Premier Lig ekiplerinden West Ham United'da kaptanlık yapmış ve kulübün efsaneleri arasına adını yazdıran Di Canio, 2001 yılında Manchester United'dan transfer teklifi aldığını açıkladı.

Di Canio Sky Sports'a 33 yaşındayken kendisine gelen teklifi ve Ferguson'la arasında geçen görüşmeyi anlattı.

Ferguson'dan kendisine gelen telefonu duyduğunda arkadaşlarının şaka yaptığını zannettiğini söyleyen Di Canio, “Telefon geldiğinde İtalya’dan bir arkadaşımın telefon şakası yaptığını zannettim. Karnıma ağrılar girmişti çünkü kendini olduğundan büyük zannediyorsun” şeklinde konuştu.

Ferguson'la arasında geçen konuşmayıda anlatan Di Canio,  “Sir Alex’e hayır demek benim için garipti. ‘Teşekkürler, 1000 kere teşekkürler ama yapamam. West Ham hayatımın en kötü anlarında bana aile oldu. Kaptanım, bunu yapamam’ dedim” ifadelerini kullandı.

United'ın efsane hocasının bu düşüncesine saydı duyduğunu belirten Di Canio, “Bana ‘Paolo buna saygı duyuyorum. Bu şekilde düşünen insanları seviyorum. Sen olduğunu düşündüğüm adamsın’ dedi” diyerek Ferguson'un çok anlayışlı olduğuna vurgu yaptı.

Kararından pişma olup olmadığıyla ilgili soruyaysa, West Ham'da 4,5 harika yıl geçirdim ve pişman değilim, değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)