Dev turnuvada yoklar: Rusya men edildi

UEFA, Rusya'nın EURO 2024'ten (2024 Avrupa Futbol Şampiyonası) men edildiğini açıkladı.

SPOR 20.09.2022, 18:56
Dev turnuvada yoklar: Rusya men edildi

UEFA tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Hırvatistan'ın Hvar Adası'nda yapılan UEFA İcra Kurulu Toplantısı'nın akabinde 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın yol haritası ve eleme kuraları süreçlerine dair bazı kararlar alındığı kaydedildi.

Rusya men edildi

Bu doğrultuda, Ukrayna ile Rusya arasında süren savaş sebebiyle, UEFA İcra Kurulu'nun 28 Şubat 2022'de bütün Rus takımlarının uluslararası karşılaşmalarından men edilmesine yönelik aldığı kararın 15 Temmuz 2022'de CAS (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) tarafından onaylandığı anımsatılarak, Rusya'nın eleme kuralarına katılım gösteremeyeceğinin altı çizildi. 

Almanya ev sahipliği yapacak

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak olan Almanya ise turnuvaya direkt olarak katılacağı için 9 Ekim tarihinde Frankfurt'ta gerçekleştirilecek olan eleme kuralarında bulunmayacak. 

53 ülke katılacak

53 ülkenin katılacağı elemelerde, toplam 10 grup yer alacak. Bahse konu grupların yedisinde beş, üçünde altı takım yer alacak. Karşılaşmaların ardından grup birincileri ve ikincileri, adlarını finale yazdıracak. Finale kalacak diğer üç takım ise Mart 2024 tarihinde oynanacak olan play-off karşılaşmalarının akabinde belirlenecek.

Yorumlar (0)