Dev maçta kazanan çıkmadı

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Almanya ile İspanya 1-1'lik skorla berabere kaldı.

SPOR 28.11.2022, 00:30
Dev maçta kazanan çıkmadı

İspanya karşılaşmaya beklendiği üzere meşin yuvarlağa çok daha fazla sahip olup, bolca pas yaparak başladı. Almanya ise orta alanda baskıyla kaptığı meşin yuvarlakla rakip sahaya hızlı bir şekilde geçmeye çalıştı.

İlk devrenin en net fırsatını İspanya 7'inci dakikada yakaladı. Paslarla rakip kaleye doğru yaklaşan İspanyollar, meşin yuvarlağı ceza alanı önündeki Olmo ile buluşturmayı başardı. Bu futbolcunun şutunda, file bekçisi Neuer'in tokatladığı top, kornere çıktı.

Duran toplarda etkin olması beklenen Almanya, 39'uncu dakikada kazandığı serbest atışta Rudiger ile golü buldu fakat VAR incelemesinin akabinde ofsayt gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı.

Almanya 56'ıncı dakika net bir fırsattan faydalanamadı. İspanya defansına baskı yapan Almanlar, rakip ceza yayının önünde meşin yuvarlağı kaptı. Ceza alanında meşin yuvarlakla buluşan İlkay, uygun durumdaki Kimmich'e pasını aktardı. Bu oyuncunun şutunda, file bekçisi Simon meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Birer puana razı oldular

Maçın 62'inci dakikasında İspanya golü buldu. Soldan gelişen atakta Jordi Alba'nın ön direğe doğru gönderdiği meşin yuvarlağa Morata ayak koydu ve ağları havalandırdı: 1-0

Golün akabinde Alman futbolcular hücumda daha kalabalıktı. Sane'nin defans arkasına gönderdiği meşin yuvarlağa hareketlenen Musiala, ceza alanına girdi. File bekçisiyle karşı karşıya kalan bu futbolcunun şutunda Simon'un koluna çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

Almanya aradığı golü 83'üncü dakikada oyuna ikinci devrede giren Füllkrug ile buldu. Sane'nin pasına hareketlenen Musiala'dan seken meşin yuvarlak ceza alanındaki Füllkrug'un önünde kaldı. Bu futbolcunun sağdan şutunda meşin yuvarlak filelere gitti: 1-1

Kalan bölümde başka gol olmadı ve maç karşılıklı gollerle berabere tamamlandı.

Yorumlar (0)