Dev maçta kazanan çıkmadı

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk müsabakasında Manchester City, deplasmanda Real Madrid ile 1-1'lik skorla berabere kaldı.

SPOR 10.05.2023, 00:47 10.05.2023, 01:46
Dev maçta kazanan çıkmadı

Maça iyi başlayan konuk takım, ilk 20 dakika içinde Haaland, Rodri ve De Bruyne ile Real Madrid kalesinde tehlike oluşturdu.

Bu ana değin kontra ataklarla veyahut uzun toplarla hücuma çıkan ev sahibi takım, 36'ıncı dakikada Modric ve Camavinga ikilisiyle geliştirdiği atak sonucunda Vinicius'un ayağından golü buldu. Brezilyalı golcü, ceza alanının ortasında buluştuğu meşin yuvarlağı sert bir vuruşla filelere gönderdi.

Golün akabinde Real Madrid hücuma çok daha fazla çıkan taraf olsa da son vuruşlarda başarı sağlayamayınca ilk devre ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle geçildi.



Rövanş maçı 17 Mayıs'ta

Müsabakanın 52'nci dakikasında De Bruyne'nin sağ taraftan rakip ceza alanına girip file bekçisi ile karşı karşıyayken vuruşunda Courtois son anda meşin yuvarlağa dokunarak, mutlak bir golün önüne geçti.

Ev sahibi takımın etkili olduğu dakikalarda, Camavinga'nın kendi alanındaki top kaybının ardından gelişen Manchester City atağında, ceza alanı yayının hemen dışından meşin yuvarlağa çok iyi vuran De Bruyne, 67'nci dakikada file bekçisi Courtois'yı yenerek skora dengeyi getirdi.

Konuk takımın golünün akabinde yan hakemle tartışma yaşayan Real Madrid'in deneyimli çalıştırıcısı Carlo Ancelotti sarı kartla cezalandırıldı. 

Kalan bölümde karşılıklı ataklar neticeyi değiştirmeyince müsabaka 1-1'lik skorla tamamlandı.

Yarı finalin rövanş karşılaşması 17 Mayıs tarihinde Manchester kentindeki Etihad Stadı'nda oynanacak.

Yorumlar (0)