Dev maç öncesi önemli açıklamalar

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, Chelsea'ye karşı yapacakları UEFA Süper Kupa maçı öncesi iki takımın da birbirlerini iyi bildiğini ve tamamen bu mücadeleyi kazanmaya odaklandıklarını belirtti. Futbolcu Sadio Mane ise, İstanbul’un kendileri için şanslı bir şehir olduğunu ifade etti.

SPOR 14.08.2019, 08:39
Dev maç öncesi önemli açıklamalar

Maçın oynanacağı Vodafone Park'ta gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalar yapan Klopp, Chelsea karşılaşmasına hazır olduklarını belirterek, "Maçın önemini biliyoruz. Onlar bizi, biz onları iyi tanıyoruz. Sezon başlarındaki maçlar her zaman zordur. Fiziksel olarak yüzde yüz hazır değiliz ama bu, her takım için geçerli. Bu takım, başarı için kuruldu. Yarın bunu göstermek adına harika bir şans. Bizim için çok önemli bir maç. Tamamen bu maça odaklandık." dedi.

"İSTANBUL, LİVERPOOL İÇİN ÖZEL BİR YER"

İstanbul'da bulunmaktan dolayı memnun olduğunu söyleyen Alman teknik direktör, "İstanbul, Liverpool için özel bir yer. Kulüpte hiç kimse 2005'teki final maçını unutamıyor ama bu farklı bir takım ve farklı bir sezon. Kendimizi iyi hissediyoruz ve bir an önce sahaya çıkmak istiyoruz. İstanbul, futbol için de her zaman özel bir yer oldu. Borussia Dortmund'un başındayken Galatasaray'a karşı burada oynamıştık. Harika bir atmosfer vardı." diye konuştu.

Klopp, karşılaşmada Liverpool'un favori gösterilmesi hakkında gelen bir soru üzerine, "Herkesin favori olduğumuzu düşündüğünü bilmiyordum. İnsanlar bu şekilde düşünebilir ama Chelsea'ye saygı duyuyoruz. Güçlü bir takım. Ligde Manchester United'a kaybettiler ama iyi oynadılar. Teknik direktörleri değişti, Hazard gitti, genç oyuncular geldi. Lampard bir kulüp efsanesi ve iyi bir teknik direktör. Yeni bir başlangıç yapıyorlar ve yeni kurulan bu takım, ilk şampiyonluğunu yaşamak için sahada her şeyini verecektir." ifadelerini kullandı.

Maç öncesinde Liverpool’da futbolcular Sadio Mane ve Virgil van Dijk, basın toplantısında sorulara yanıt verdi.

VAN DIJK'TAN BALLON D'OR YORUMU

Ballon D'or ödülüne aday gösterildiği için gururlu olduğunu söyleyen Van Dijk, “Tabii ki bu kararlar önümüzdeki aylar içinde belli olacak. Benim bu kararları etkileme şansım yok. Bu ödüllere aday gösterilmek, adımın anılması, benim için onur verici bir şey. Ben sadece oynamaya devam edeceğim. Her gün kendimi geliştirmek istiyorum. İnsanlar bunu ödülle takdir etmek isterlerse, bu çok güzel olur. Tabii ki ben kulüpteki görevime, takımıma ve kendime odaklanıyorum” dedi.

MANE: "İSTANBUL BİZİM ŞANSIMIZ"

Senegalli oyuncu Sadio Mane ise İstanbul’da oldukları için çok mutlu olduklarını belirterek, “Burası şansımız olan bir şehir. Ümit ederim yarın da aynı olur ve maçı kazanan taraf oluruz çünkü elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Yorumlar (0)