Dev Galatasaray-Fenerbahçe derbisine doğru!

Süper Lig'de dev derbide bu akşam saat 20.00'de Galatasaray, Fenerbahçe ile karşı karşıya geliyor.

SPOR 28.09.2019, 15:47 28.09.2019, 16:01
Dev Galatasaray-Fenerbahçe derbisine doğru!

Ligin 6. hafta programında bu akşam TT Arena'da Galatasaray-Fenerbahçe derbisi oynanacak. Derbi karşılaşmasını Cüneyt Çakır yönetirken, VAR hakemi Koray Gençerler olacak.

Karşılaşmanın muhtemel 11'leri şu şekilde:

Galatasaray: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Nzonzi, Seri, Feghouli, Belhanda, Babel, Falcao

Fenerbahçe: Altay, Ozan, Zanka, Jailson, Nabil Dirar, Emre, Gustavo, Deniz, Tolga, Kruse, Vedat Muriç

Karşılaşmada oyuncuların birçoğu ilk kez derbide forma giyecek.

İlk derbi heyecanı

Sezon başında sarı-lacivertli takımda forma giyemeye başlayan Altay Bayındır, kariyerinde ilk kez bu dev derbide kaleyi koruyacak.  20 yaşındaki genç file bekçisi, Türk Telekom Stadı’nda ikinci maçına çıkacak. Geçen sezon Ankaragücü'nde forma giyen Altay, kalesinde altı gol gördü. Bu kez Fenerbahçe formasını taşıyacak genç kaleci, hem büyük bir deneyimle tanışacak hem de büyük sorumluluk alacak.

Ligin en uzun yenilmezlik serisi

İki takım, Süper Lig'deki 125. karşılaşmalarına çıkacak. Daha önceki karşılaşmaların 50'si Fenerbahçe galibiyeti ile tamamlanırken, 33'ünde kazanan taraf Galatasaray oldu. 41 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

2014 yılından bu yana sarı-kırmızılı takım, kendi sahasında üst üste üç derbide yenilgi yaşadı.

Fenerbahçe, ligde 11 karşılaşmada rakiplerini yenemezken son derbi galibiyetini iki yıl önce Beşiktaş'a karşı aldı.

Sarı-lacivertli takım, deplasmanda çıktığı son beş derbide kalesinde 11 gol gördü.

Evinde 38 maçtır kaybetmeyen Galatasaray, ligin en uzun yenilmezlik serisini elde ederken aynı zamanda kendi tarihinde de en uzun galibiyet serisini yaşıyor.

Süper Lig'de oynanan en farklı skor 6-0

İlk olarak 1909 yılında özel bir maçta karşı karşıya gelen bu ikiliden sahadan galibiyetle ayrılan taraf Galatasaray oldu.

Süper Lig'in 2018-2019 sezonunda 2 Kasım 2018'de Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada 31. dakikada sarı-kırmızılı kulüpten Donk, 49. dakikada Linnes'in, Fenerbahçe'den 66. dakikada Valbuena ve 72. dakikada Jailson'un atmış olduğu golle taraflar sahadan 2-2 eşitlikle ayrıldı.

14 Nisan 2019 tarihinde oynanan derbi maçı da 66. dakikada Onyekuru ve 71. dakikada Eljif'in golü ile 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

Süper Lig'de en farklı skorla oynanan karşılaşma Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda 6 Kasım 2002 yılında oynandı. 6-0 biten karşılaşmanın gollerini 9. dakikada Tuncay Şanlı, 38. dakikada Ortega, 68-75. dakikada Serhat Akın, 78. dakikada Ceyhun Eriş ve 86. dakikada Ümit Özat kaydetti.

Cüneyt Çakır'ın derbi geçmişi

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, kariyerinde 25. derbisini yönetmiş olacak.

2001-2002 yılından itibaren Süper Lig'de düdük çalan hakem, daha önce 24 derbi karşılaşmasını yönetti. En son geçtiğimiz sezon Beşiktaş-Galatasaray karşılaşmasında görev aldı.

Çakır, bu karşılaşma ile beraber 12. Galatasaray-Fenerbahçe derbisini yönetecek. Daha önce görev aldığı 11 maçın, 6'sını sarı lacivertli takım kazanırken, 3 maçta ise kazanan taraf sarı kırmızılı takım oldu ve 2 karşılaşmada takımlar sahadan eşitlikle ayrıldı.

Yorumlar (0)