Derbinin faturası ağır oldu

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) PFDK (Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu), Fenerbahçeli oyuncu Mert Hakan Yandaş ile Trabzonspor futbolcusu Tymoteusz Puchacz'a 2'şer karşılaşmadan men cezası verdi. Karşılaşmada kırmızı kartla cezalandırılan İrfan Can Kahveci ise rakip takım oyuncusunu hedef alan ciddi faulü sebebiyle 1 maçtan men edilme cezasıyla cezalandırıldı.

SPOR 10.03.2022, 23:03
Derbinin faturası ağır oldu

PFDK'nın bugün gerçekleştirilen toplantısında alınan kararlar açıklandı. 

Fenerbahçe'ye ceza yağdı

TFF tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, ligde Fenerbahçe ile Trabzonspor takımları arasında oynanan müsabakadaki hakareti sebebiyle PFDK, Yandaş'ın 2 maçtan men ve 13 bin TL para cezası alması yönünde karar verdi.

Karşılaşmada kırmızı kartla cezalandırılan İrfan Can Kahveci ise rakip takım oyuncusunu hedef alan ciddi faulü sebebiyle 1 maçtan men edilme cezasıyla cezalandırıldı.

Kurul, müsabakada taraftarların sebep olduğu kötü ve çirkin tezahüratın bu sezon 3'üncü defa tekrarlanmasının yanı sıra taraftarların yol açtığı saha olayları sebebiyle sarı-lacivertlileri 196 bin TL para cezasıyla cezalandırdı.

Sarı-lacivertli ekibin ev sahibi olduğu bir sonraki müsabakada Migros L, D, C, ALT Avis F, C, Spor Toto L, D, C ve maraton üst tribünlerinden I, H bloklarındaki elektronik biletlerin bloke edilmesine karar verildi.

Toplantıda, PFDK'ya sevki gerçekleştirilen Başkan Ali Koç'a ceza verilmesine yer olmadığı yönünde karar çıkarken; Fenerbahçeli yönetici Selahattin Baki'ye ise 17 bin 500 TL para cezası ve 15 gün boyunca hak mahrumiyeti cezası verildi.

Trabzonsporlu futbolcuya 2 maç ceza

Bordo-mavili oyuncu Puchacz da yine aynı karşılaşmadaki hakareti sebebiyle 2 maçtan men ve 13 bin TL para cezasıyla cezalandırıldı. 

Beşiktaş'a ceza

PFDK, Beşiktaş'ın Başakşehir ile oynadığı müsabakada taraftarların 6'ıncı defa sebep olduğu kötü ve çirkin tezahürat sebebiyle siyah-beyazlı takımın 250 bin TL para cezasıyla cezalandırılmasına ve Kuzey üst ve altla, Baba Hakkı Doğu alt tribünündeki bazı bloklardaki elektronik biletlerin 1 maçlığına bloke edilmesi yönünde karar verildi.

Yorumlar (0)