Derbi yenilgisi sonrası Jesus'tan transfer açıklaması

Galatasaray'a kendi evinde 3-0 mağlup olan Fenerbahçe, liderlik fırsatını tepti. Karşılaşmanın ardından basın toplantısı düzenleyen Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, "Yenilginin bütün sorumluluğu bende." dedi. Deneyimli çalıştırıcı, bu yenilginin ardından transfer ile ilgili düşüncesinin değişip değişmediğini de açıkladı.

SPOR 09.01.2023, 09:50 Hakan Öksüz
Derbi yenilgisi sonrası Jesus'tan transfer açıklaması

Spor Toto Süper Lig'de dün akşam oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçı nefes kesti. Karşılaşma öncesinde lider Galatasaray'ın 1 puan gerisinde bulunan Fenerbahçe, maçı kazanarak zirveye yerleşmek istedi. Jorge Jesus'un öğrencileri, hiç beklemediği bir skorla mağlup oldu. Galatasaray; Sergio Oliveira (32), Kerem Aktürkoğlu (78) ve Icardi'nin (90+10) golleriyle deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-0 yendi. Ligin zirvesindeki puan farkı 4'e yükseldi.

"Yine kırmızı kart görmeden bitiremedik"

Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Yenilginin tüm sorumluluğunun kendisinde olduğunu kaydeden Portekizli teknik adam, "Böylesine farklı bir yenilgi almayı beklemiyorduk. İlk yarıda oyun dengeliydi. Daha net pozisyonlar üretmemize rağmen devre arasına geride girdik. Maçın ikinci yarısına başlarken de iyi bir görüntü verdik. Buna rağmen rakip oyuncular daha özgüvenliydi. Gol attıkça bunu desteklediler. Bir lig maçını daha kırmızı kart görmeden bitiremedik. Bu yenilginin sorumlusu benim." ifadelerini kullandı. 

"Transferle ilgili düşüncelerim değişmeyecek"

Galatasaray karşısında aldıkları yenilgiden dolayı transfer ile ilgili düşüncelerinin değişmeyeceğini kaydeden Jesus, "Bugün maçı kazansaydık şampiyon olmayacaktık. Yenildiğimiz için de şampiyonluğu kaybetmedik. Bunu oyuncularıma defalarca söyledim. Puan farkı 4'e yükseldi ama kapatılmayacak bir fark değil. Biz de bir ara 5 puan farkla lider konumdaydık." diye konuştu.

"Tribün organizasyonu muhteşemdi"

Taraftarların düzenlediği tribün organizasyonu hakkında konuşan tecrübeli teknik adam, "Bunun için hem yönetimi hem de taraftarları tebrik ediyorum. Böyle bir atmosferi en son ne zaman gördüm, hatırlamıyorum. Bu yenilgide en az sorumluluğu olan onlar. Galibiyeti çok istemişlerdi. Daha önce yaptığımız gibi şimdi de birlik olmamız gerekiyor. Bu 4 puanlık farkı kapatabiliriz. Lig oldukça dengeli." dedi.

"İlk 5'teki takımlara gol atamıyor" eleştirisi

Henüz ligin ilk yarısının bile bitmediğine dikkat çeken Jesus, "Galatasaray'ı deplasmanda yenebiliriz. Bu maçta iyiydiler ve kazandılar. Normal şartlarda hiç yapmadığımız hataları yaptığımız için sonuç bu oldu. Kariyerimdeki şampiyonluklara bakın. Geriden gelerek birçok kez şampiyon oldum. Öndeyken kaybettiğim de oldu. Futbolun bir parçası bu tür şeyler. Bu yenilgiyi telafi etmeliyiz. Ligde ilk 5 sırada bulunan takımlara gol atmakta zorlandığımızı söyleyenler oluyor. Ligde 19 takım olduğunu hatırlatırım. Şimdiye kadar 42 gol attık. Maçlar arasında ayrım yapmıyorum." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)