Derbi heyecanında taktikler belli olmaya başladı

Süper Lig’de 19. haftada oynanacak Galatasaray ve Beşiktaş’ın derbi karşılaşması için iki teknik direktörün taktikleri azar azar belli olmaya başladı.

SPOR 16.01.2021, 12:01 17.01.2021, 13:48
Derbi heyecanında taktikler belli olmaya başladı

Süper Lig’de 19. haftada karşılaşacak Galatasaray ve Beşiktaş’ta teknik adamların sahada takımlarıyla gösterecekleri mücadele kadar taktik savaşı da büyük bir merakla izleniyor.

Bu sezonda deplasmanda Fenerbahçe’yi yenip büyük bir zafere imza atan Sergen Yalçın aynı taktik ile Fatih Terim’i de yıkmaya çabalayacak.

Yalçın’ın derbi planı ne olacak?

Sergen Yalçın’ın derbi için 4-3 zafer kazandıkları Fenerbahçe maçının taktiğini şimdi Galatasaray için de uygulaması bekleniyor. Orta saha için Mensah, Atiba ve Josef’i düşünen Yalçın’ın bir pasör iki kesici anlayışıyla sahaya çıkması bekleniyor.

Josef ve Atiba, hızlı presle akınları durduracak. Elde edilen toplar ise Mensah’la rakip 3. bölgeye ulaştırılacak. Geçiş hücumları ve hızlı akınların üzerinde duran Yalçın, Aboubakar’ın topla buluşturulmasını istiyor. Yine duran toplara da çalışan Yalçın’ın Larin’in arka direk koşularının gole dönüştürülmesinin planladığı ifade ediliyor.

Terim bütün hafta Beşiktaş üzerine çalıştı

Öte yandan Fatih Terim ise Beşiktaş’ın zayıf kalan noktalarını tüm hafta sarı-kırmızılı ekibe aktardı.

Genel olarak analizi 5 madde üzerinden sıralayan usa hoca Larin ve Aboubakar’a dikkat edilmesi uyarısı sonrası yapılması gerekenleri paylaştığı kaydedildi.

Derbinin kilit kelimesi ‘önde baskı’

Fatih Terim’in siyah-beyazlı ekibin oyuncu hatalarına değindiği ve “stoperlerden başlayıp her mevkide olan oyuncu topla oynamayı sevdiğinden hataya çok müsait. Kafalarını kaldıramamalılar. Rahat bir şekilde top yapmalarını engellemeliyiz.” deyip önde baskıya ilişkin bir plan kurduğu belirlendi.

Bununla birlikte tecrübeli teknik adamın Aboubakar ve Larin ikilisine de özel önlem alacağı tespit edildi.

Yorumlar (0)