Deprem bölgesine spor okulu müjdesi

"Depremzedeler için Umutla Paris 2024'e" temalı toplantıda deprem bölgesinde spor okulu açılacağı duyuruldu. İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'nda yapılacak break dans yarışmasının, olimpiyat tarihinde bir ilk olacağını söyledi. Milli sporcular Buse Naz Çakıroğlu ve Kerem Kamal, toplantı sonrası düzenlenen panelde konuştu.

SPOR 05.06.2023, 16:48 06.06.2023, 09:09 Hakan Öksüz
Deprem bölgesine spor okulu müjdesi

Kahramanmaraş depreminin yaşandığı bölgede açılacak olan spor okulu, "Depremzedeler için Umutla Paris 2024'e" temalı toplantıda duyuruldu. Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin'in de katıldığı toplantıda Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ile P&G Türkiye firmasının temsilcileri yer aldı.

Başkonsolos Gauvin: "Olimpiyatlarda ilk defa break dans yarışması yapılacak"

Başkonsolos Gauvin, Paris Olimpiyatları'nda yer verilen yeni spor dalları hakkında bilgi verdi. İlk defa olimpiyatlarda break dans yarışmasının yapılacağını anımsatan Gauvin, dans tutkunlarını heyecanlandırdı.

Turnaoğlu: "Spor okulunu Gaziantep'te açacağız"

Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, afet bölgesine açılacak spor okulu hakkında açıklama yaptı. TMOK ile iş birliği yaptıklarına değinen Turnaoğlu, "Spor okulunu Gaziantep'te açacağız. Afet bölgesindeki çocukların bedensel ve ruhsal gelişimi için önemli olacak. Buradaki çocuklara fırsat eşitliği sunmak istiyoruz. Bir kampanya başlatacağız ve tüketicilerin programa destek vermesini sağlayacağız." dedi.

Türk sporunun paydaşlarını bu projenin içinde tutmak istediklerine vurgu yapan TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, "Paris 2024 Yaz Olimpiyatları yaklaşıyor. Sporcularımızın ailelerine destek olduğumuz "Olimpik Anneler" projemiz, gelecek yıl 10. yılına giriyor. Desteklediğimiz 36 sporcumuz ile annelerinin yanında olacağız." diye konuştu.

Toplantı sonrası yapılan panelde milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, annesi Duygu Çakıroğlu; güreşçi Kerem Kamal ile annesi Şükran Kamal konuşmalar yaptı. 

Buse Naz Çakıroğlu: "Ailem, yaptığım spora alıştı"

Yaptığı spora ailesinin alıştığını kaydeden olimpiyat madalyalı milli boksör Buse Naz Çakıroğlu," Anneannem maçlarımı takip ediyordu. Avrupa şampiyonluğunu kazanmıştım. Beni izlemeyi çok seviyormuş, öyle söyledi. Hatta maçın bitmesini istemiyormuş izlerken." ifadelerini kullandı.

Kerem Kamal: "Bireysel sporlar özellikle zor, yardımcınız yok"

Olimpiyat Oyunları'nın önemine vurgu yapan Kerem Kamal ise, "Bütün yıl boyunca bir maç için gecenizi gündüzünüze katıyorsunuz. Maça çıkınca kusursuz olmalısınız. Her sporun kendi içinde zorlukları bulunuyor ancak bireysel sporlar özellikle zor. Size orada yardım edecek kimse yok, tek başınıza en iyisini yapmanız gerekiyor." dedi.

Yorumlar (0)