Demenec Torrent: “Hedefim, Galatasaray’da uzun süre kalmak” 

Galatasaray Teknik Direktörü Torrent, medya mensuplarıyla yaptığı sohbette kariyer hedefi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Uzun seneler boyunca Galatasaray’da olmak istediğini belirten Torrent, transfer çalışmaları için son zamanlarda 30’dan fazla futbolcuyu izlediklerini aktardı.  

SPOR 01.02.2022, 09:57 02.02.2022, 10:45
Demenec Torrent: “Hedefim, Galatasaray’da uzun süre kalmak” 

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, basın mensplarıyla Florya Metin Oktay Tesisleri’nde bir araya geldi. Takımın başına gelir gelmez 3 lig maçına çıktığının ancak sonuçların iyi olmadığının aktarılması üzerine Torrent, “Takımın başına gelirken durumu, 7 günde 3 maç yapılacağını biliyordum. Kimse bizi kandırmadı. İdeal bir başlangıç değildi ancak kabul ettik. Yoğun antrenmanlar üstüne bir dostluk maçı oynadık. Farklı denemeler yaptık. Süper Lig’in önemli takımları genellikle 6-7 yabancı ile maça çıkarlar. Biz, ilk 3 maçın 2’sine 7 Türk futbolcuyla çıktık ki hepsi de oldukça kaliteliydi. Dostluk maçında bazı hatalarımız oldu, bazı futbolcularımızdan tam yararlanamadık. Tabi bunların hiçbiri bahane değil. Galatasaray olarak bu durum içinden çıkabiliriz. Çok daha iyisini yapabileceğimizi biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“İyi futbolcular olduğunu rakiplerimizi incelerken öğrendim” 

“Çok kısa süredir Türkiye’deyim ancak Türk futbolunun iyi olduğunu biliyorum. İyi ve başarılı futbolcuları, rakip takımları incelerken gördüm. Teknik adamların da oldukça güzel fikirleri vardı. Örneğin son günlerde Alanya’yı inceledik. 6-7 oyuncusu kaleciyle çok iyi oynuyor. Neyin nasıl yapılacağına dair fikirleri oldukça net. Benim de son 10 senedir çalıştığım takımlarla yapmak istediğim bu net düşünceyi oturtmak. Bu stili uygulamak zaman alıyor. Şu anda önceliğimiz futbolcularımızın rahat olacağı ve puan kazanacağı oyunlar.” 



“4 Türk futbolcu zorunluluğu milli takım için olumlu” 

“Bu sezon 8+3, yeni sezon içinse 7+4 yabancı kuralı var. 10’un üzerinde Türk futbolcumuz var. Yalnız Türkiye’de değil Avrupa’da da oynayabilecek kaliteleri mevcut. Yeni sezon kuralı için kadromuz mevcut. 4 Türk futbolcu oynatma zorunluluğu milli takım için olumlu. Bu sayede genç Türk futbolcular daha fazla oynama şansı bulacaklar. 3 temel prensibim var. Rakip, topa sahip olduğunda ileride baskı kurmak, top kaybedildiğinde geri çekilmeden hızlıca kazanmaya çalışmak ve rakip sahada hızla hücum etmek. Ekibimle birlikte bunları sahada uygulamaya çalışıyoruz. Şu anda hepimizin üzerinde büyük bir baskı var. Galatasaray gibi takımlarda bu normal. Kalemizde gol görmeden maç kazanmak istiyoruz.” 

“Kullanmadığın oyuncuları kaybedersin” 

“İnsanlar yeniliğe alışkın değil. Kaleci haricinde eğer 20 oyuncun varsa ancak bunların 13 ya da 14’ünü kullanıyorsan o zaman 20 değil, 13-14 oyuncun vardır. Kalanları kaybedersin. Takımda kimsenin yeri garanti değil. Her gün antrenman yapıyoruz ve hepsini gözlemliyorum. Kimin nasıl olduğunu biliyorum. Şu anda transfer dönemindeyiz. Transfer bitmeden bunları konuşmak istemiyoruz. Son günlerde 30’dan fazla sporcuyu izledik. Oyuncular benim ailem gibidir. Eşim ve çocuklarımdan daha fazla onları görürüm. Ancak şu anda futbol ailemle durumlar iyi değil. Maçları hızlı şekilde kazanmamız gerekiyor. Sonrasında da nereye kadar gidebileceğimize bakacağız. Önce bu rahatsız ortamdan çıkmamız gerekiyor. Ancak sonrasında UEFA’yı düşünebiliriz.” 



“Amacım Galatasaray’da uzun dönem kalmak” 

“Eşim İstanbul’a dört günlüğüne geldi, şu anda daire bakıyoruz. Oğlum Avustralya’da okula başlayacak. Kızım da yurtta kalıyor. Kızımın erkek arkadaşı profesyonel basketbolcu ve Türk takımlarıyla birkaç kez maç yapmak için geldi. İstanbul’a daha önce gelen arkadaşlarım oldu. Örneğin Pep Guardiola bana İstanbul’un harika olduğunu söylemişti. Benim burada tüm günüm tesiste geçiyor. Sabah 8’de gelip akşam 9’a kadar tesiste kalıyorum. Şehri henüz tam olarak görmedim ancak sokağa çıktığımda ya da bir yere yemeğe gittiğimde insanların sıcaklığını hissedebiliyorum. Teknik adamlar hep bavulları hazır yaşar. Ancak amacım uzun süre Galatasaray’da kalmak. Kime bahsederseniz bahsedin herkes Galatasaray’ı tanıyor. Avrupa'da kupa kazanan 4 yıldızlı tek takım Galatasaray.” 

Yorumlar (0)