Demba Ba: Futbolcular niye Uygur Türkleri için sessiz?

Başakşehir forması giyen Demba Ba, futbolcuların, Uygur Türklerinin gördüğü zulme sessiz kalmaması gerektiğini söyledi. 

SPOR 19.08.2020, 11:06
Demba Ba: Futbolcular niye Uygur Türkleri için sessiz?

Başakşehir'de top koşturan Demba Ba, BBC kanalına verdiği röportajda, önemli açıklamalarda bulundu. 

35 yaşındaki futbolcu, dünyanın Uygur Türklerinin gördüğü zulme karşı beraber hareket etmesi gerektiğini belirterek, futbolcuların toplanması ve bu konuyu değerlendirmesi için bir şeyler yapacağını söyledi.  

Yıldız futbolcu, hangi dine sahip olursa olsun adalet için mücadele etmekten yana olan futbolcuların bulunduğunu belirterek, sporcuların muhteşem bir gücü olduğunu, bu nedenle toplanıp konuşmaları halinde işlerin başka bir boyut kazanabileceğini belirtti. 

Harekete geçmeleri halinde herkesin kendileriyle beraber ayağa kalkacağına dikkat çeken Demba Ba, Arsenal'in "Siyahilerin Hayatı Değerlidir" hareketine destek verdiğini ama Uygur Türkleri konusunda herhangi bir açıklama yapmadığını çünkü ekonomik anlamda baskı altında olduğunu ifade etti. 

Senegalli futbolcu, ekonomik çıkarlar söz konusu olduğunda insanların gözlerini her şeye kapatabildiğini kaydederek, paranın artık birçok şeyden daha değerli olduğunu aktardı.

Demba Ba, bu konuda futbolcuların kulüpler tarafından baskılandığını ancak futbolcuların adaletsizliğe karşı bireysel olarak harekete geçmeleri gerektiğini ekledi. 

Yorumlar (0)