Danimarka'dan Zanka'ya skandal tepki!

SPOR 26.10.2019, 17:13
Danimarka'dan Zanka'ya skandal tepki!

Fenerbahçe 'de forma giymekte olan Zanka'nın Denizlispor karşılaşmasından önce takım arkadaşları gibi 'Vatan size minnettar' yazılı tişört giymesi Danimarka tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Fenerbahçe, Süper Lig'in sekizinci hafta karşılaşmasında Denizlispor'u deplasmanda 2-1 yenilgiye uğrattığı maça futbolcular, hakem düdüğü çalmadan önce üzerlerinde "Vatan size minnettar." yazılı tişörtlerle ısınmaya çıkmışlardı. Bu tişörtü giyen isimler arasında yer alan Zanka Jorgensen ise ülkesi Danimarka'dan çok sert tepkiler aldı.

zanka ile ilgili görsel sonucu

29 yaşındaki stoperin Türk ordusuna vermiş olduğu destekten memnunolamayan Eski Danimarka Kültür ve Kilise Bakanı Bertel Haarder, B.T. gazetesine verdiği röportajda "Zanka, büyük bir karar vermiş. Ancak Fenerbahçe'de oynadığı sürece kulübün emirlerini yerine getirmeye mecbur. Bu şartlardaki bir takımda oynamak isteyip istemediğini düşünmek zorunda. Kendisinin bunu düşündüğünden ve o tişörtü giymesindeki sıkıntıyı gördüğünden eminim." dedi.

Olayın basında yankısı ise şu şekilde oldu:

B.T. Spor Gazetesi yazarı Soren Klaestrup, "Danimarka Futbol Federasyonu ve Oyuncular Birliği, konuya dahil oldu. İki kuruluş da UEFA'ya harekete geçme ve Zanka'ya yardım etme çağrısında bulundu." şeklinde bir açıklama yaptı.

Weekendavisens Gazetesi'nden Allan Sorensen ise, "Zanka bunu giymeyeceği kararını alsaydı, bundan sonra yedek kalırdı ve kariyeri paramparça olurdu. Ben bu yüzden UEFA'nın devreye girerek politika ve sporu birbirine karıştıran Türkiye'ye ceza vermesini istiyorum" şeklinde skandal bir yorumda bulundu. 


 

Yorumlar (0)