Cüneyt Çakır transfer mi oluyor?

Bazı iddialara göre FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, İsviçre Ligi'ne transfer olacak. İşte haberin ayrıntıları...

SPOR 06.04.2022, 23:35 07.04.2022, 09:17 Hakan Öksüz
Cüneyt Çakır transfer mi oluyor?

İddialara göre dünyaca ünlü Türk hakem Cüneyt Çakır, İsviçre Ligi'ne transfer olacak. FIFA kokartlı hakemin transferi için başlatılan sürecin sorunsuz geçtiği ileri sürüldü. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Kupası ve Dünya Kupası'nda çok sayıda maç yöneten başarılı hakemin, Türk futbol camiasında kendisine yönelik eleştirilerin artması üzerine başka bir ligde görev yapmak istediği kaydedildi.

İsviçre'nin "hakem gönderelim" önerisi reddedildi

Gelen bilgilere göre İsviçre Futbol Federasyonu, Cüneyt Çakır'ın transferi için TFF'ye yazılı talep gönderdi. TFF'den verilen yanıtta, bu transfer talebinin onaylandığı ve Cüneyt Çakır ile temasa geçebileceği belirtildi. Çakır'ın transferine karşılık olarak İsviçre Futbol Federasyonu'nun, "Biz de size hakem gönderelim." şeklindeki önerisinin TFF tarafından reddedildiği kaydedildi.

Cüneyt Çakır görevden alınmıştı!

TFF'nin, İsviçre Futbol Federasyonu'na verdiği yanıtta, "Dışarıdan hakem transfer etmek bir düşüncemiz bulunmamaktadır. Bununla birlikte transfer etmek için hakem Cüneyt Çakır ile temasa geçebilirsiniz." denildiği iddia edildi. 

TFF, 8 Mart günü Türk futbol camiasının gündeminde bomba etkisi yaratan bir karar almıştı. 13 hakem görevden alınmış ancak daha sonra görevlerine iade edilmişti. Buna rağmen Merkez Hakem Kurulu (MHK), bu hakemlere maç vermemişti. Bu hakemler arasında Cüneyt Çakır da yer alıyordu.

Yorumlar (0)