Cüneyt Çakır kariyerini noktaladı

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Cüneyt Çakır'ın aktif hakemlik kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

SPOR 04.08.2022, 23:53
Cüneyt Çakır kariyerini noktaladı

Bir televizyon programına katılan Büyükekşi, Çakır'ın yakın dönemde hakemlerle yapılan kampta görevini bırakmayla ilgili MHK'ya (Merkez Hakem Kurulu) başvurduğunu dile getirdi.

Yurt dışından çok sayıda teklif almasına karşın Çakır'ın Türkiye'ye hizmet etmek istediğini TFF'ye ilettiğinin altını çizen TFF Başkanı, deneyimli hakemin alt kategorilerde bulunan hakemlere eğitim vermek istediğini kaydetti.

Çakır'ın bu talebinin TFF ve MHK tarafından uygun görüldüğünü aktaran Büyükekşi, tecrübeli hakemi Türk hakemliğine yakışır bir şekilde uğurlamak istediklerini belirtti.

"Hocamız için jübile maçı yapmayı planlıyoruz"

Cüney Çakır'ın çok değerli olduğunu söyleyen TFF Başkanı, "Üç defa Avrupa Şampiyonası'nda, iki kez Dünya Kupası'nda Türkiye'yi temsil etti. Art arda beş turnuvada üç defa yarı final karşılaşması yönetti. 2015'te Şampiyon Ligi finalini yönetti. Sayısız organizasyonda ülkemizi temsil etti. Hocamız için jübile maçı yapmayı planlıyoruz. Türk hakemliğine yakışır bir şekilde kendisini uğurlamak istiyoruz. Kendisine buradan da teşekkür ediyorum." yorumunda bulundu.

Büyükekşi, Çakır'ın eğitimcilikte de büyük başarılar elde edeceğine olan inancının tam olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Eğer futbolda marka değerimizin artmasına istiyorsak, kamuoyunda hakemlerimizin hakkını vermemiz lazım. Onların da insan olduğunu unutmamak gerekiyor. Tüm futbol kamuoyuna sesleniyorum, yepyeni bir sayfa açıyoruz. Hakemlerimiz arkasında duracağız. Onlara olan güvenimiz tam."

Yorumlar (0)