Cruzeiro tarihinde bir ilki yaşadı!

Brezilya'nın efsane takımları arasında yer alan Cruzeiro, 98 yıllık tarihinde ilk kez küme düştü. Taraftarlar karşılaşmanın bitmesine izin vermedi ve maçın son dakikaları oynanmadı.

SPOR 09.12.2019, 09:44 12.01.2020, 20:54
Cruzeiro tarihinde bir ilki yaşadı!

Brezilya'nın köklü takımlarından birisi olan Cruzeiro, 98 yıllık tarihinde ilk kez küme düşerek büyük hayal kırıklığına neden oldu.

Taraftarlar karşılaşmanın bitişine engel olarak mücadelenin son dakikalarında son düdüğün çalmasını engelledi ve karşılaşma bitmedi.

Bu zamana kadar sayısız yıldız oyuncuyu Dünya futboluna kazandıran ve şampiyonluklar yaşayan mavi-beyazlı takım, Brezilya Ligi'nde sezonun son haftasında Serie A'ya veda etti.

Palmeiras'a 2-0 mağlup oldukları maçta büyük üzüntüye sahne olunurken, taraftarlar maçın bitişini engellemek için olaylar çıkardı.

Güvenlik güçlerinin yatıştırmaya çalıştığı olaylardan sonra maç normal süresinin bitmesine kısa bir süre kala tamamlanamadı.

Sezona eyalet şampiyonluğu ile başlamalarına rağmen Mayıs ayından sonra süregelen yolsuzluk skandallarıyla çalkalanan Cruzeiro'da kötü sonun başlangıcının temelleri atılmıştı.

Brezilya Ligi'nin ilk 6 sırasındaki takımlar olan Şampiyon Flamengo'nun yanı sıra Santos, Palmeiras, Gremio, Athletico Paranaense ve Sao Paulo önümüzdeki sezon Libertadores Kupası'na katılma hakkı elde ederken, Cruzeiro ile beraber ligden düşen diğer takımlar: Chapecoense ve Avai.

Yorumlar (0)