Cornelius, resmen Kopenhag’da! Bonservis bedeli açıklandı

Danimarka’nın köklü kulüplerinden Kopenhag, Trabzonspor’un golcü futbolcusu Andreas Cornelius’u 6 milyon avro bonservis bedeliyle transfer ettiğini açıkladı. 

SPOR 31.08.2022, 12:03 31.08.2022, 12:06
Cornelius, resmen Kopenhag’da! Bonservis bedeli açıklandı

Geçen sezon Trabzonspor’un şampiyonluğunda büyük rol oynayan 29 yaşındaki Danimarkalı golcü Andreas Cornelius, altyapısından yetiştiği Kopenhag’a 6 milyon avro bonservis bedeliyle transfer oldu. Danimarka kulübünden yapılan açıklamada, oyuncunun bir dizi sağlık kontrollerinin ardından resmi sözleşmeye imza atacağı duyuruldu. Kopenhag’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Kulübümüz, Andreas Cornelius’un transferi konusunda Trabzonspor ile her konuda anlaşma sağlamıştır. Oyuncu, gün içinde Kopenhag’a gelerek sağlık kontrollerinden geçecektir” ifadelerine yer verildi. 

Trabzonspor’u play-off turunda elediler

Şampiyonlar Ligi play-off turunda Trabzonspor ile karşılaşan Kopenhag, bordo-mavilileri 2-1 ve 0-0’lık skorlarla eleyerek adını Şampiyonlar Ligi gruplarını yazdırmıştı. Trabzonspor’u elemeyi başaran Danimarka temsilcisinin grup aşamasındaki rakipleri ise Borussia Dortmund, Manchester City ve Sevilla oldu. 

Trabzonspor’a 5,12 milyon avroya gelmişti

Futbola Kopenhag altyapısında başlayan Danimarkalı golcü Andreas Cornelius, hem fiziği hem de yeteneği ile kısa sürede birçok Avrupa kulübünün ilgisini çekti. Yetenekli golcü, 2013 yılında Cardiff’e 8,7 milyon avro bonservis bedeli ile imza attı. Burada 6 ay forma giyen Cornelius, ardından 2014 yılının ocak ayında yeniden Kopenhag’a transfer oldu. Altyapısından yetiştiği kulüpte başarılı bir performans sergileyerek bir kez daha dikkatleri üzerine çeken golcü futbolcu, 2017 yılında bu kez Atalanta’ya 6 milyon avro bonservis bedeliyle imza attı. Bu süreçte Bordeaux ve Parma’da kiralık olarak forma giyen yıldız isim, 2021 yılında Parma’ya 8,4 milyon avro bedelle geçiş yaptı. Geçen sezonun başında Trabzonspor’a 5,12 milyon avroya imza atan Cornelius, elde edilen tarihi şampiyonluğun da baş mimarlarından biri olmuştu. 

Yorumlar (0)