Cornelius gitti, sırada Ömür var! Trabzonspor'da deprem!

Golcüsü Andreas Cornelius'u Kopenhag'a kaptıran Trabzonspor, Avrupa liglerinde transfer döneminin kapanmasına saatler kala adeta tüm tuşlara basıyor. Geçen sezonun gol kralı Umut Bozok'u kadrosuna katan Trabzonspor, Artem Dovbyk için de girişimlerini hızlandırdı. Bordo mavili yönetimin, takımdan ayrılmak istediği iddia edilen Abdülkadir Ömür ile ilgili de son kararını vereceği kaydedildi.

SPOR 31.08.2022, 17:38 01.09.2022, 15:45 Hakan Öksüz
Cornelius gitti, sırada Ömür var! Trabzonspor'da deprem!

Geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor, Sivasspor'u 4-0 yenerek Süper Kupa'yı aldı. Yeni sezonun ilk iki maçını da kazanan bordo mavililer için her şey iyi gidiyordu, ta ki Kopenhag maçında kadar. UEFA Şampiyonlar Ligi play off turu ilk maçında Kopenhag'a deplasmanda 2-1 yenilen Trabzonspor, lig maçında da Antalyaspor'a 5-2 mağlup oldu. Rövanş maçında Kopenhag ile 0-0 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi'ne havlu atan bordo mavililer, pazar günü oynanan maçta da Galatasaray ile golsüz berabere kaldı.

Cornelius, eski takımı Kopenhag'da!

Önceki sezonda planlamayı iyi yapan ve sonucunda şampiyon olan Trabzonspor, beklenmedik bir ayrılık haberiyle sarsıldı. Kopenhag maçlarındaki performansı eleştirilen Cornelius, takımdan ayrılmak için bastırınca Abdullah Avcı kararını verdi. 2025 yılına kadar Trabzonspor ile sözleşmesi bulunan Andreas Cornelius, 6 milyon euro karşılığında Kopenhag'a gönderildi.

"Bonservisimi verin, Fortuna Sittard'a gideyim"

Cornelius'un ardından takımın genç yeteneği Abdülkadir Ömür ile ilgili de sıkıntıların olduğu öne sürüldü. İddialara göre takıma katkı vermeyen oyuncuların, kendisinden çok daha fazla maaş aldığını belirten genç yıldız, takımdan ayrılmak istediğini yönetime iletti. İddialara göre, "Bonservisimi bana verin, Burak Yılmaz'ın takımı Fortuna Sittard'a gideyim." diyen 23 yaşındaki oyuncu, bu nedenle ağrılarını bahane göstererek Galatasaray maçına çıkmadı.

Listede Dovbyk, Martian ve Masouras var!

Avrupa'nın birçok liginde yaz transfer sezonu bugün itibarıyla kapanıyor. Cornelius'un yerine Umut Bozok'u getiren Trabzonspor, ikinci forvet transferini bitirmek için girişimlerini hızlandırdı. Abdülkadir Ömür krizi üzerine Ajax'tan Naci Ünüvar'ı renklerine bağlayan Trabzonspor'un, forvet bölgesi için Dnipro'da top koşturan Artem Dovbyk'i bitirmek istediği kaydedildi. Bordo mavililerin transfer listesindeki diğer adayların Masouras ve Martial olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)