Çinli Tenisçi, Başbakan Yardımcısı tarafından taciz edilmesini yalanladı

Çinli Tenisçi Peng Şuai, eski Başbakan Yardımcısı Gang Gaoli’nin kendisini taciz ettiğini belirten bir sosyal medya paylaşımında bulunmuştu. Gelen mesajlar üzerine ise Şuai, paylaşımının yanlış anlaşıldığını aktardı.

SPOR 07.02.2022, 12:01 08.02.2022, 09:17
Çinli Tenisçi, Başbakan Yardımcısı tarafından taciz edilmesini yalanladı

Çinli Milli Tenisçi Peng Şuai 2 Kasım 2021 tarihinde sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak eski Başbakan Yardımcısı Cang Gaoli’nin kendisine cinsel taciz uyguladığını aktarmıştı. Çin hükümetinin kontrolünde olan sosyal medyada yapılan paylaşım, devlet tarafından müdahale edilerek kısa sürede kaldırılmış fakat Şuai’nin bazı hayranları o paylaşımın ekran görüntüsünü alarak her yerde paylaşıp bu konuyu duyurmuştu.  

Şuai ise gösterilen tepkiler üzerine paylaşımının yanlış anlaşıldığını belirterek yazılıp çizilenlerin suçunu halka atmıştı. 2022 Kış Olimpiyatları’nın düzenlendiği Çin’in başkenti Pekin’de bir Fransız spor gazetesine özel röportaj veren Şuai, “taciz” yönlü bir paylaşım yapmadığını aktardı.  

“Ben öyle bir şey demedim” 

Çin Olimpiyat Komitesi’nden bir görevlinin katılımı şartıyla röportaj vermeyi kabul eden Şuai’nin, soru cevap formatında olan görüşmede maruz kaldığı ilk soru cinsel taciz iddiası oldu. Çinli Tenisçi bu konu için “Cinsel taciz mi? Ben öyle bir şey demedim. Benim paylaşımım büyük yanlış anlaşılmalara yol açtı. Bu paylaşımın anlamının çarpıtılmamasını istiyorum.” ifadelerini kullandı. 



Paylaşımını hızla kaldırmıştı 

Çinli sosyal paylaşım sitesinde 2 Kasım 2021 tarihinde paylaştığı “taciz” mesajını jet hızıyla kaldıran Peng Şuai, paylaşımın kim ve neden kaldırıldığı hakkındaki soruyu ise şu şekilde yanıtladı: “O paylaşımı ben sildim. Neden mi? Çünkü canım öyle istedi.” 

Paylaşımının ardından devlet kurumlarında çalışan herhangi biri tarafından baskıya maruz kalıp kalmadığı sorulan Peng Şuai, “Benim özel hayatım ve romantik sorunlarım siyaset ve sporla karıştırılmamalı.” ifadelerini kullandı. O paylaşımın ardından hayatında bir şey değişip değişmediği sorulduğunda ise “Hayatım olması gerektiği gibi devam ediyor değişen bir şey olmadı.” cevabını verdi.  

Komite Başkanı ile yemek yedi 

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, Çinli Tenisçi Pıng Şuai ile 5 Şubat 2022 tarihinde Pekin’de bir akşam yemeği yemişti. Sonrasında çıkan haberlere göre IOC Başkanı Bach, IOC’nin Zimbabveli üyesi Kirsty Coventry ve Peng Şuai Çin-Norveç curling maçını birlikte izledi.  

Yorumlar (0)