Çin basını, "Oradan daha çok hastalık gelir" diyen Burak Yılmaz'ı eleştirdi!

Çin basını, "Çin'den daha çok hastalık gelir. Hayvan restoranları var. Köpek yiyorlar. Köpek diğer yediklerinin içinde iyi." diyen Beşiktaş kaptanı Burak Yılmaz'ı eleştirdi.

SPOR 27.04.2020, 10:20
Çin basını, "Oradan daha çok hastalık gelir" diyen Burak Yılmaz'ı eleştirdi!

Beşiktaş'ın kaptanı Burak Yılmaz, kulübün Instagram hesabı üzerinden yaptığı canlı yayında, Çin'in Beijing Guoan takımında oynadığı dönemde yaşadıklarını anlatmıştı. 

Golcü futbolcu, ''Çin'de neler yeniyor neler. Bir gün merak ettim ve pazarlarına gittim. Gördüklerim karşısında şoke oldum. Çin'den daha çok hastalık gelir. Hayvan restoranları var. Köpek yiyorlar. Kültürleri böyle. Köpek diğer yediklerinin içinde iyi. Bir Türk'ün yaşayabileceği yer olarak görmüyorum. 2 sene kadar kaldım ve sonra geri döndüm ben de." ifadelerini kullanmıştı.

"Çin hakkında kötü şeyler söyledi"

Çin medyası, ülkenin yemek kültürüne ilişkin değerlendirmede bulunan Burak Yılmaz'ı eleştirdi. 

Çin'in Sina internet sitesi, tecrübeli futbolcunun açıklamalarına, "Beijing Guoan'ın eski oyuncusu, Çinlilerin yemekte sınırı olmadığını söyledi", Sohu internet sitesi ise "Beijing Guoan'ın eski futbolcusu Çin hakkında kötü şeyler söyledi" başlıkları altında tepki gösterdi. 

South China Morning Post gazetesinde yer alan bir haber de "Burak Yılmaz, Çin pazarlarında gördükleri karşısında şoke olmuş" manşetiyle yayınlandı.

Söz konusu haberde, Burak Yılmaz'ın açıklamalarının Sina Sports portalında Pazar günü en çok okunan haberlerden biri olduğu ve okuyucu yorumlarında golcü futbolcunun eleştirildiği ifade edildi. 

Burak Yılmaz, Beijing Guoan formasıyla çıktığı 32 maçta 19 gol atmıştı.

Yorumlar (0)