Chelsea'nin yeni sahibi belli oldu: Satış fiyatı dudak uçuklattı!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sebebiyle Rus iş insanı Roman Abramovich'in, İngiltere hükümetinin yaptırım kararının ardından satışa çıkardığı Chelsea'nin yeni sahibi Todd Boehly, Mark Walter, Hansjoerg Wyss ve Clearlake Capital’in de aralarında yer aldığı grup oldu.

SPOR 07.05.2022, 11:46 08.05.2022, 13:55
Chelsea'nin yeni sahibi belli oldu: Satış fiyatı dudak uçuklattı!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sebebiyle Abramovich’in satışa çıkardığı İngiliz devi Chelsea’nin yeni sahibi belli oldu.

4 milyar 250 milyon sterlinlik anlaşma!

Chelsea’den gelen açıklamada, Amerikan Beyzbol Ligi ekiplerinden Los Angeles Dodgers'ın ortağı Todd Boehly ile birlikte Mark Walter, Hansjoerg Wyss ve Clearlake Capital’in de aralarında yer aldığı grupla anlaşmaya varıldığı kaydedildi. Öte yandan mayıs ayı sonunda satışın tamamlanmasının beklendiği aktarıldı.

Chelsea’den gelen açıklamada; Todd Boehly öncülüğündeki yatırım fonu toplamda kulüp için 4 milyar 250 milyon sterlin ödeyecek. Anlaşma gereği yatırımın 2,5 milyar sterlinlik bölümü, kulüp hisselerini almak için kullanılacak ve Abramovich'in daha önce açıkladığı gibi hayır kurumlarına bağışlanmak amacıyla Büyük Britanya'daki banka hesabına yatırılacak. İngiliz devleti onaylamadığı sürece hesapta bulunan para transfer edilemeyecek.

Paranın 1,75 milyar sterlinlik bölümü ise Stamford Bridge Stadı, kadın takımı, akademi, Chelsea Vakfı ve Kingsmeadow Stadı için yapılacak ek yatırımlara aktarılacak.

Yorumlar (0)