Çekya’da tarihi başarı… ‘Özel Sporcular’ dünya şampiyonu!

Bu yıl Çekya’da gerçekleştirilen Down Sendromlular Dünya Atletizm ve Masa Tenisi ve Tenis Şampiyonası’na Türkiye damga vurdu. Müsabakalarda 30 madalya toplayan ‘Özel Sporcular’, dünya şampiyonu oldu. 

SPOR 25.06.2022, 08:09
Çekya’da tarihi başarı… ‘Özel Sporcular’ dünya şampiyonu!

Dünya Şampiyonası’nda toplamda 10 altın madalya, 10 gümüş madalya ve 10 bronz madalya elde eden milli sporcular, büyük bir başarıya daha imza attı. 30 madalya ile birlikte 254 puan toplamayı başaran Türkiye, takım halinde dünya şampiyonluğunu ilan etti. Zorlu şampiyonada İtalya ikinci olurken, Polonya ise üçüncü sırada yer aldı.  

Emirhan Akçakoca, 100 metrede dünya rekoru kırdı

Turnuvanın en dikkat çeken ismi ise milli atlet Emirhan Akçakoca oldu. Müsabakalarda toplam 5 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan başarılı atlet, bir dünya şampiyonasında en fazla madalya kazanan Türk sporcu olarak da tarihe geçti. Akçakoca, 100 metrede de dünya rekoru kırarak tüm Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattı. 

“Onları yalnızca biz değil tüm dünya alkışlıyor”

Çekya’daki büyük başarının ardından duygularını paylaşan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, “Özel sporcularımız her kategoride büyük başarılar elde etmeye devam ediyor. Hepimiz çok büyük bir gurur yaşadık. Onları yalnızca biz değil tüm dünya alkışlıyor. Dünya rekoru kıran sporcularımızı özellikle kutluyorum. Özel sporcularımıza fırsat verildikçe onlar çok büyük işler başarıyor. Bunu tüm dünyaya net şekilde gösterdik. Hepsiyle gurur duyuyoruz, hepsini tebrik ediyoruz. Bizlere hiçbir zaman desteğini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu başta olmak üzere herkese çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)