Çekya'nın hocasından Türkiye övgüsü: Savunmak zor olacak

A Milli Futbol Takımı, özel maçta yarın Çekya'yı ağırlayacak. Gaziantep'te oynanacak karşılaşma öncesi basın toplantısı yapan Çekya teknik direktörü Jaroslav Silhavy, "Bireysel olarak ne kadar yetenekli olduklarının farkındayız. Kadroları kaliteli isimlerle dolu. Boşluk vermemek için sıkı bir savunma anlayışıyla sahaya çıkacağız." dedi.

SPOR 18.11.2022, 18:13 20.11.2022, 08:04 Hakan Öksüz
Çekya'nın hocasından Türkiye övgüsü: Savunmak zor olacak

2022 FIFA Dünya Kupası'na katılmak için mücadele ettiği grubu Hollanda'nın ardından ikinci sırada bitiren ve play off turunda Portekiz'e elenen A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Çekya ile karşılaşacak. Gaziantep'te yer alan Kalyon Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00'de başlayacak. TRT Spor'dan canlı olarak ekranlara gelecek özel maçta İskoç hakem William Collum düdük çalacak.

"Bireysel anlamda çok etkili silahları var"

Karşılaşma öncesi Kalyon Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Çekya teknik direktörü Jaroslav Silhavy, zor bir mücadelenin kendilerini beklediğini kaydetti. Türk taraftarlarının her zaman ateşli bir atmosfer oluşturduğunu dile getiren Silhavy, "Türkiye Milli Takımı, yakından tanıdığımız kuvvetli bir takım. Bireysel anlamda çok etkili silahları var. Kadrolarında dünya çapında tanınmış özel yetenekler bulunuyor." ifadelerini kullandı. 

"Sıkı bir savunma anlayışıyla oynayacağız"

Türkiye'nin bireysel yeteneklerini engellemeye çalışacaklarını kaydeden Çekya teknik direktörü, "Eğer bu futbolcular günündeyse onları durdurmak çok zor. Savunmadaki boşlukları iyi şekilde değerlendirip anında gol tehlikesi oluşturabilirler. Bitiriciliklerinin yüksek olduğunu biliyoruz. Özellikle de kanatlardan yükleniyorlar. Defans hattında ise eğer bireysel hata yapmazlarsa ciddi boşluklar vermiyorlar. Bu nedenle sıkı bir savunma anlayışıyla karşılarına çıkacağız." diye konuştu.

Vladimir Coufal: "Atmosfer muazzam olacak"

Muazzam bir atmosferde çok sayıda tanınmış oyuncuya karşı mücadele edeceklerini kaydeden Çek defans oyuncusu Vladimir Coufal, "Amacımız mutlak galibiyet. Rakibin güçlü olduğunun farkındayız. Kaliteli isimleri var. Buna karşı hazırlığımızı yaptık." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)