Çaykur Rizespor’un eski futbolcusu Sylvestre’ın Rize aşkı bitmiyor 

Fransız asıllı futbolcu Ludovic Slyvestre, Çaykur Rizespor’dan ayrılsa da Rize’den vazgeçmiyor. Ünlü futbolcu, tatil için Rize’yi tercih etti, “Rizespor benden bir şey isterse seve seve yaparım.” dedi. 

SPOR 13.08.2021, 15:15 15.08.2021, 08:42
Çaykur Rizespor’un eski futbolcusu Sylvestre’ın Rize aşkı bitmiyor 

2013-2014 sezonunun başında İngiltere’nin Blackpool FC takımından 3 seneliğine Çaykur Rizespor’a transfer olan, bu sayede Rize ile tanışan 37 yaşındaki orta saha oyuncusu Ludovic Sylvetre, her ne kadar takımdan ayrılmış olsa da Rize’den vazgeçemiyor. 

Şu anda Fransa takımı Red Star’da kariyerini devam ettiren Sylvestre, tatilini geçirmek için ailesiyle Rize’ye geldi. Tatil sırasında basın açıklamasında bulunan Sylvestre, Çaykur Rizespor’un kendisine bir teklif yapması halinde şehirde kalacağını ve ailesiyle Türkiye’de yaşayıp çocuğunu da burada yetiştirmek istediğini belirtti. 

“Rizelilerin sıcaklığını hiç unutamadım” 

Ludovic Sylvestre: “Rizelilerin sıcaklığını hiç unutamadım, bu yüzden Rize sevdalısı oldum. Burada ilk forma giydiğim andan itibaren bu şehrin bende çok farklı yeri var. Burada yaşadığım süre içinde herkes bana aile gibiydi. Buradan gideli 5 sene oldu ama şimdi tekrar ailemi görmeye geldim. Geçen sene gelecektim ama Covid-19 sebebiyle gelemedim. Rize benim için çok ayrı. Kulübe gittim, kulüpte olan beni çok güzel karşıladı.” 



“Rize’ye gelince ailemi görmüş gibi hissettim” 

Slyvestre: “Rize’ye gelince ailemi yeniden görmüş gibi hissettim. Birçok ülke gezdim ve farklı takımlarda görev aldım. Rizeli taraftarların ne istediklerini çok iyi biliyorum. Rize’ye ve Rizespor’a faydalı olabileceğimi düşünüyorum. Özellikle genç futbolcuların yetişmesi konusunda takıma katkı sağlayabileceğimi düşünüyorum. Ben bu konuda eğitimler aldım. Rize’yi ailem gibi görüyorum. Çaykur Rizespor benden bir şey isterse seve seve yerine getiririm.” 

“Yağmur önemli değil önemli olan futbolcuların isteği” 

Sylvestre: “Bazı futbolcular burada yaşanan sel ve heyelan sebebiyle Rize’den korkuyor ve burayı tercih etmiyor. Fakat buranın yağmurlu olması çok önemli değil. Önemli olan futbolcunun ne istediği. Yağmurun ya da selin önemi yok. İngiltere’de de çok yağmur yağıyor ama futbolcular orada da oynuyor. Rize küçük, yağmurlu ama bu futbolcular için sorun olmamalı.” 



“Çay kokusu bile şehri sevmek için yeterli” 

Sylvestre: “Rize’ye olan sevgimin sebebini tam olarak ifade edemiyorum ama çay kokusu bile şehri sevmek için yeterli. Buraya ilk geldiğimde nerede yaşadığımı bilmiyordum ama beni karşılayanların sıcaklığını hissettim. Sokakta gezerken insanlar bana çok sıcak yaklaştı. Kulüp çok güzel, tesisler de çok güzel. Burada yaşamaya devam ettikçe insanlara bağlandım. 5 sene sonra buraya geldiğimizde arabadan inip çayı kokladık. Küçük bir kızım var ve aynı şeyleri onun da yaşamasını istiyorum.” 

“Gördüğüm tesislerin en iyisi Rizespor tesisleriydi” 

Sylvestre: “Rize bir futbol şehri. Burada oynadığım sıralarda stat hemen hemen ağzına kadar doluydu. Taraftarlar yoğun ilgi gösteriyor. Oyun kurucu bir futbolcu olduğum için de taraftarların baskısını hep üzerimde hissettim. Birçok tesis gördüm, birçok takımın tesisinde çalıştım ama en iyi tesis, Rizepor’undu. Buradaki futbolcuların futbola odaklanması için her şey düşünülmüş durumda. Bu sebeple genç futbolcuların Rize’de kendilerini geliştirebileceklerine inanıyorum.” 



“Trabzonspor maçını kazandığımız anı unutamıyorum” 

Sylvestre: “Rizespor ile ilgili birçok anım var ama Trabzonspor’a karşı kazandığımız maçı unutamıyorum. Trabzonspor çok iyi bir takım olmasına rağmen biz kazandık. Burada forma giydiğim süre zarfında tüm futbolcularla aram iyiydi. Takımdan kimseyle sorunum olmadı. Hepsi benim arkadaşımdı.” 

Yorumlar (0)