Carlos Tevez bıraktı

Arjantinli ünlü futbolcu Carlos Tevez, futbolculuk kariyerini noktaladığını açıkladı.

SPOR 04.06.2022, 18:50 05.06.2022, 10:34
Carlos Tevez bıraktı

Bir televizyon kanalında kararını açıklayan 38 yaşındaki Tevez, Şubat 2021'de babasını kaybetmesinin futbola veda etmesinde çok önemli bir faktör olduğunu dile getirdi.

ABD dahil olmak kaydıyla çok sayıda kulüpten kendisine teklifler geldiğini kaydeden Tevez, "Bu kadar yeter. Ben futbolaa her şeyimi verdim. Geçtiğimiz yıl oynamak çok zorlaştı, artık ihtiyar biri olduğumu görebiliyorum." dedi. 

Babasını kaybetmesinin kendisini çok üzdüğünü dile getiren Tevez, "En büyük hayranımı yitirdiğim için futbolu bıraktım." diye konuştu. 

Avrupa devlerinin formasını giydi

Kariyerine Arjantin'in Boca Juniors takımında başlayan golcü futbolcu, Corinthians tecrübesinin akabinde İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United'a imza attı. 2007 yılında Manchester United'a transfer olan Tevez, 2009 yılında ise Avrupa'da en fazla başarı kaydettiği dönemi yaşadığı Manchester City'ye geçti.

Tevez, kısa bir süreliğine İtalya devi Juventus formasını giydikten hemen sonra eski takımı Boca Juniors'a dönüş yaptı. 2017 yılında bir sezon için Çin tecrübesi yaşayan Tevez, bir defa daha Boca Juniors ekibinde üç sene forma giydi. Geçtiğimiz sezon kulüp bulamayan Tevez, milli takım formasıyla da 76 karşılaşmada 13 gol kaydetti.

Öte yandan, Manchester City de Tevez'in kariyerini sonlandırma kararına ilişkin bir açıklama yaparak, "Kulübümüzdeki herkes, Tevez'e emekliliğinde, kariyerinin ve yaşamının bir sonraki aşamasında en iyisini temenni eder." ifadelerini kullandı. 
 

Yorumlar (0)