Çanlar Türk takımları için çalıyor!

Temsilcilerimizin Avrupa kupalarında aldıkları kötü sonuçlar, tehlike çanlarının çalmasına neden oldu. Zira, eğer ülke puanı klasmanında Ukrayna'yı geçemezsek, Şampiyonlar Ligi hayal olabilir.

SPOR 04.10.2019, 18:25 04.10.2019, 18:49
Çanlar Türk takımları için çalıyor!

Futbolda ülkelerin Avrupa kupalarında yarışacağı takımların sayısını ve bu takımların hangi turdan organizasyonlara başlayacağını belirleyen ülke puanı klasmanında Ukrayna, Türkiye'yi geçerek 10. sıraya yükseldi.

Uzunca yıllardır 10. sırada bulunan ve şampiyon takımını Şampiyonlar Ligi'ne direkt gönderen Türkiye, Devler Ligi ve UEFA Avrupa Ligi ilk hafta maçlarından sonra 11. sıraya geriledi.

Önceki sezon değişen kurala göre klasmanda ilk dört ülke, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne dörder takım gönderiyor.

Sıralamada 5 ve 6'ncılıkta bulunan ülkeler "Devler Ligi"ne 2 takımını direkt yollarken, 7 ila 10. sıradaki ülkeler, sadece şampiyonları bu arenaya eleme oynamadan gönderebiliyor.

İlk 10 dışında kalan ülkeler, "Devler Ligi"ne direkt takım gönderemiyor fakat statü gereği Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan ekip, kendi liginde de Şampiyonlar Ligi bileti alırsa ekstra bir kontenjan açılıyor ve bu kontenjan da 11. ülkenin şampiyonuyla dolduruluyor.

Tehlike, önümüzdeki yıl için geçerli değil

Ülke puanı hesaplamasında, sezon sonunda ortaya çıkan tablo, sıradaki değil bir sonraki sezon için geçerli!


Bu nedenle Türkiye, geçen sezonu 10. sırada bitirdiği için bu sezon Süper Lig'de şampiyon olacak takım, direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne gidecek.

Ancak sezon sonuna kadar ülke puanı sıralamasında Ukrayna'yı geçemezsek, 2022-2023 sezonunda şampiyonumuz eleme oynamak sorunda kalacak.

Yorumlar (0)