Büyükekşi’den “yabancı kuralı” açıklaması: Öyle bir şey yok

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig'in yeni sezonunda uygulanacak olan yeni yabancı oyuncu kuralı hakkında konuştu. Büyükekşi, "Yabancı kuralıyla ilgili henüz kesinleşmiş bir şey yok" şeklinde konuştu.

SPOR 10.05.2023, 17:31
Büyükekşi’den “yabancı kuralı” açıklaması: Öyle bir şey yok

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Süper Lig'de 2023-24 sezonunda uygulamayı planladığı yeni yabancı kuralıyla ilgili beklentiler sürerken, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, yeni kuralın netleşmediğini ifade ederek, bu hafta içerisinde TFF'nin konuyla ilgili açıklama yapacağını belirtti.

"Net bir şey yok”

Yabancı kuralı ile ilgili çalışmaların devam ettiğine fakat henüz bir karar alınmadığına işaret eden Büyükekşi, "Yabancı kuralı noktasında netleşmiş bir konu bulunmuyor. Cuma günü Kulüpler Birliği ile bir görüşme sağlayacağız. Oluşturduğumuz bazı taslaklar bulunuyor. Sitemizde paylaşılmayan ya da bizden duymadığınız şeylere itibar göstermeyin. Taslaklar üstünde çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Türk futbol kulüplerinin sadece yabancı transferleriyle ekonomik sürdürülebilirliği sağlayamayacaklarını belirten TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yerli oyuncuların alt yapıdan yetiştirilmesinin önemine dikkat çekti. Büyükekşi, "Türk futbolunun kurtuluşu burada. Milli takım havuzunu genişletmenin yolu da bu. Bir yol bulup, bu soruna çözüm bulacağız. Sadece bu yılı değil, önümüzdeki 5 yılı hedefleyecek şekilde çalışıyoruz" dedi.

Yorumlar (0)