"Büyü yaptığım için beni öldürmek istediler"

Bir zamanlar Türk futbolunda önemli yere sahip olan oyunculardan Fernand Coulibaly, "Galatasaray taraftarı büyü yaptığım için beni öldürmek istemişti" dedi.

SPOR 16.12.2019, 13:13
"Büyü yaptığım için beni öldürmek istediler"

Skorer'e açıklamalarda bulunan Coulibaly, şu ifadelere yer verdi:

“Artık Türkiye’deyim ve özellikle medyayla alakalı bir şeyler yapmak istiyorum. Teknik direktörlük için pro lisansım henüz yok ama kursa gidip almayı düşünüyorum. Bir gün belki Türkiye’de teknik direktörlük yaparım. İnşallah Gaziantep olur.”

"En sevdiğim kulüp Gaziantep"

“En sevdiğim kulüp Gaziantep. Ben 10 numara giyiyordum ama Gaziantep’te oynamaya başladıktan sonra forma numaram 27 oldu. İkinci olarak Denizlispor geliyor. Ankaragücü’nde de iyi günler geçirdim. Özellikle de Hasan Şaş’lı zamanlarda. Hasan Şaş çok iyi bir takım arkadaşı ama televizyonda anlatamayacağım anılarımız da oldu.”

"Celal Doğan vermemiş"

“Gaziantep’teyken benim yedeğim Galatasaray’a transfer oldu. Yaw Preko’nun benden az golü vardı, Fenerbahçe’ye gitti. Bir kere büyük takıma transfer olma şansı yakaladım ama Celal Doğan vermemiş. Mali’den dönerken Ali Şen’i gördüm, bana, “seni çok istedim ama senin Başkan vermiyor.” Dedi. Celal Doğan herkesi veriyordu beni neden vermedi anlamadım. Bir dönem Beşiktaş da olacak gibiydi. Teknik direktör Cristoph Daum’du. Görüştük ama bende şans bitmiş. Görüşmeden sonra Daum Almanya Milli Takımı’na transfer oldu.”

“Türkiye’de beni en zorlayan oyuncular: Trabzonspor’dan Osman, Galatasaray’dan Tugay Kerimoğlu ve Beşiktaş’tan Alpay Özalan ve Fenerbahçe’de Uche’ydi.”

"Türkiye’de öyle biri yok"

Kondisyon anlamında en iyi teknik direktör Sakıp Özberk’ti. Taktik olarak Yılmaz Vural. Arkadaş olarak da Samet Aybaba. İyi bir teknik direktörde bunların üçü de olması lazım ama Türkiye’de öyle biri yok.

“Galatasaray seyircisi bunun için beni öldürmek istedi"

“Ben büyüye inanıyorum. Yaptım, sahada sonuç da aldım. Galatasaray seyircisi bana küfür etti ama her oyuncunun bir alışkanlığı vardır. Bazısı kutsal kitaplarını okur, ben de hem sevdiğim bir şarkıyı dinlerdim hem de maçtan önce sahaya bakarken kaleye giderdim ve sağ ayağımla sol direğe, sol ayağımla da sağ direğe vururdum. Galatasaray seyircisi bunun için beni öldürmek istedi.”

“Acun Ilıcalı ile görüştüm ama olmadı"

“Survivor için teklif gelse katılırım. Aslında 4-5 sene önce katılmak istedim. Acun Ilıcalı ile görüştüm ama olmadı. Benim yerime bir tane siyahi kadın almış. Neden diye sordum, “siyahi kadın almak istedik.” Demiş. İleride olursa kabul ederim, zaten hazırım.”

“Türkiye’deki en iyi oyuncu"

“Burak Yılmaz müthiş bir topçu. En iyi forvet o. Süratli, zeki, her şeyi var. Türkiye’deki en iyi oyuncu. Bizim zamanımızda da ben de çok iyiydim biliyorum. Biz büyük takımlarla oynayacağımız zaman rakip stoperler benimle karşılaşacakları için uyku uyuyamıyorlardı.”

Ali Sami Yen’e tuvaletini yapma hikayesi hakkında:

 “Galatasaray ile maçımız var, sahaya çıkıp kontrol ederken taraftarlar bana küfür etmeye başladı, üzerime ayakkabı, ne bulurlarsa attılar. Ben de hırslandım, gol attıktan sonra reklam panolarının arkasına geçip tuvaletimi yaptım. Bir gazeteci çekmiş. Sabah Başkan çağırıp sordu, ‘fotomontaj’ dedim ikna oldu. TFF’ye mektup yazdım, ceza da almadım.”

“Şampiyonluk için Galatasaray’ın hiç şansı yok"

“Türkiye’de en sevdiğim seyirci Fenerbahçe seyircisi. Şampiyonluk için Galatasaray’ın hiç şansı yok. Kalite yok. Fatih Terim çıkıp oynamıyor ki. Oyuncular da iyi değil. Şampiyon Beşiktaş olabilir ama ben Fenerbahçe’nin olmasını isterim.”

Yorumlar (0)