Busenaz Sürmeli olimpiyat şampiyonu oldu!

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Busenaz Sürmeli olimpiyat şampiyonu olarak ülkemize altın madalya getirdi.

SPOR 07.08.2021, 10:58 08.08.2021, 12:10
Busenaz Sürmeli olimpiyat şampiyonu oldu!

2020 yılı Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda kadınlar boksta Busenaz Sürmeneli 69 kiloda, final karşılaşmasında rakibi Hong Gu’yu mağlup edip olimpiyat şampiyonu oldu ve altın madalya elde etti.

2020 yılı Tokyo Olimpiyatlarında Busenaz Sürmeli, kadınlar boksta altın madalyayı ülkemize getirdi. Busenaz çeyrek final karşılaşmasında Ukraynalı Anna Lysenko yenip yarı finale çıktı. Bu turdaysa Hindistan’dan Lovlina Borgohain’le mücadelesini sürdüren milli sporcu, müsabakadan 5-0’lık skorla galip ayrılıp ismini finale yazdırdı.

Türk spor tarihine ismini yazdırdı

Busenaz Sürmeneli, final maçında altın madalya için Çinli Hong Gu’ya rakip oldu. Busenaz ilk raundu kaybetti ancak maçın kalan kısmında üstün bir oyun sergileyerek ülkemize olimpiyat şampiyonluğunu getirdi. Milli boksörümüz olimpiyat tarihindeki ilk altın madalyalı boksörümüz olarak da Türk spor tarihine adını yazdırdı.

Bakan Kasapoğlu tebrik etti

Ülkemize 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda ikinci kez altın madalya getiren Busenaz Sürmeneli’yi Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da tebrik etti.

“Çocukluk hayalim avuçlarımın içerisinde”

Busenaz Sürmeneli, “İstiklal Marşı’mızı dinlerken çok duygulandım. Çocukluk hayalim şu anda avucumun içinde. En azından 1-2 olimpiyata daha katılmak istiyorum ve adımı altın harflerle tarihe geçirmek istiyorum.

“Altın madalyayı Cumhurbaşkanımıza hediye ediyorum”

Milli boksörümüz, “Cumhurbaşkanımızla görüştüm, altın madalyayı alıp ona vereceğimin sözünü vermiştim. Madalyayı ona armağan ediyorum.” dedi.

Yorumlar (0)